Demana un «nou temps» polític

Ander Gil s’estrena com a president del Senat apel·lant a la moderació i a rebaixar la confrontació

Reivindica que defensar les idees de cadascú no implica «atacar ni faltar al respecte»

Ander Gil s’estrena com a president del Senat apel·lant a la moderació i a rebaixar la confrontació

Europa Press / Alberto Ortega

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El nou president del Senat, Ander Gil (PSOE), s’ha estrenat aquest dimarts en sessió plenària fent una crida a la moderació i a deixar de banda la confrontació i les faltes de respecte a l’hora de defensar cadascuna de les idees.

«En aquesta etapa em proposo que a través del diàleg rebaixem entre tots el to de la confrontació i la polarització política i recuperem un cert fair play que ha de presidir tot debat parlamentari», ha assenyalat a l’inici de la sessió de control al Govern.

Gil ha advertit: «La ciutadania ens mira i ens exigeix una exemplaritat, i hi hem de donar resposta», apel·lant amb això a iniciar un «nou temps» en el debat polític en el qual es prioritzi el diàleg però també «el respecte a l’adversari i a les seves idees».

Donar exemple

«Els responsables polítics hem d’estar per sobre de tot això, hem de ser responsables, hem de donar exemple amb els nostres missatges i el nostre comportament perquè segons fem així serem percebuts», ha insistit el senador socialista, per qui «defensar les idees de cadascú amb fermesa i passió no implica atacar ni faltar al respecte al contrari».

Notícies relacionades

«Fem realitat que la moderació, les bones maneres i l’empatia siguin la norma i no l’excepció», ha desitjat, insistint en la necessitat de desterrar del debat polític, tant dins com fora del Senat, «la bel·ligerància, la descortesia i el menyspreu a les idees del contrari i fomentem l’empatia, la concòrdia i la cordialitat entre tots per molt antagònics que siguin els nostres posicionaments polítics».

Així doncs, ha apel·lat al «sentit de la responsabilitat» de tots els senadors perquè facin gala a l’hemicicle de la «bona relació» que mantenen fora, i els ha agraït per endavant la seva col·laboració per aconseguir aquest objectiu que els faci «dignes dels ciutadans que ens han posat a tots aquí».

Temes:

Senat