Objectiu: desbloquejar l’òrgan de govern dels jutges

Casado ofereix una reunió «immediata» a Sánchez: primer reformar la llei, després renovar el CGPJ

  • Nega que el PP ho bloquegi i proposa primer reformar la llei i després renovar el Consell

  • El líder del PP assegura que aquest canvi podria rematar-se d’aquí a un mes i mig

A1-124179204.jpg

A1-124179204.jpg / DAVID CASTRO (EPC)

1
Es llegeix en minuts

El president del PP, Pablo Casado, ha proposat al president del Govern central, Pedro Sánchez, una reunió «immediata» per reformar el sistema d’elecció dels membres del Consell General de Poder Judicial (CGPJ); un canvi legal que, segons el seu parer, es podria rematar d’aquí a un mes i mig, i així poder acordar la renovació d’aquesta institució i d’altres que segueixen pendents (Tribunal Constitucional, Defensor del Poble i Tribunal de Comptes, entre d’altres).

En un col·loqui al Fórum Europa, Casado ha negat que el PP estigui bloquejant la renovació del Consell, ja que ha assegurat que el seu partit ha fet «tot el possible» per arribar a un acord i creu que «l’únic responsable» de la falta d’acord és el Govern central de coalició. En aquest sentit, ha dit que no acceptarà que el PP sigui objecte de «campanyes de desprestigi» per aquesta falta d’acord.

Notícies relacionades

El líder del PP ha donat la seva versió de les negociacions fallides per renovar el CGPJ en l’arc de l’actual sistema d’elecció parlamentària, però creu que la situació ha canviat perquè ara la Unió Europea els ha donat la raó exigint que els jutges elegeixin els vocals de la carrera judicial.

La seva proposta és reformar primer la llei i després renovar el Consell, i exigeix que es facin les coses per aquest ordre, perquè ja no es fia del Govern central. En aquest sentit, està disposat a una reunió «immediata» amb el president Sánchez per acordar-ne la fórmula.