Camí de negociació

Junqueras assegura que la via més ‘ràpida’ cap a la independiencia és la d’ERC

  • El president dels republicans reconeix que en democràcia només es guanya quan «ets cada vegada més, no cada vegada menys» i es reafirma en el fet que la unilateralitat no porta enlloc.

Junqueras assegura que la via més ‘ràpida’ cap a la independiencia és la d’ERC
2
Es llegeix en minuts

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat en declaracions a l’agència Efe que la via que propugna el seu partit, basada en la negociació i a eixamplar la base social independentista, és la «més ràpida» per arribar a la independència de Catalunya. A més, Junqueras ha sortit al pas d’aquells sectors independentistes que acusen ERC de dilatar el procés cap a la independència plantejant una negociació amb l’Estat que difícilment, adverteixen, culminarà amb un referèndum pactat.

Segons Junqueras, «la millor estratègia és la guanyadora, és la que serveix per guanyar» i, «en democràcia, es guanya quan som cada vegada més. Ja sé que hi ha persones que defensen justament el contrari, que és millor ser cada vegada menys, però a mi no em convenceran. Els fets demostren que en democràcia, aquí i a tot el món, guanyes quan ets cada vegada més, no cada vegada menys», ha afirmat.

Reconeixement internacional

El president d’ERC està convençut que «l’estratègia que ha de portar a la independència i a constituir la república catalana és l’estratègia que defensa ERC, sens dubte. El camí més ràpid per aconseguir la independència és el que defensem nosaltres, és la democràcia, i en democràcia es guanya sent més i sent més forts. Precisament perquè volem guanyar volem ser més forts, no hi ha cap altre camí, aquest és el camí més ràpid i efectiu, és l’únic camí que planteja el reconeixement de la comunitat internacional, que és imprescindible», ha dit.

Junqueras també ha admès que «les negociacions són difícils», però ha remarcat que «una de la condicions imprescindibles per guanyar una negociació és negociar, negociar més que ningú, tant com faci falta, i no aixecar-se mai de la taula de negociació. Estem segurs que la negociació és la porta que obre el camí cap a la república catalana», ha afirmat Junqueras, que ha recordat: «La comunitat internacional ens demana sempre que liderem aquesta voluntat de negociació».

Notícies relacionades

Quant al debat sobre la via unilateral, ha alertat que «no hi ha cap qüestió política, econòmica o social rellevant al món que sigui estrictament unilateral». Per a Junqueras, «totes les qüestions importants són complexes i sempre tenen un caràcter multilateral, sempre afecten molts nivells institucionals», de manera que «la solució sempre és multilateral».

Sobre la seva relació amb l’expresident Carles Puigdemont, ha assegurat que d’altra banda «mai hi ha hagut retrets de cap tipus. No trobareu cap paraula ni escrit meu que expressi retrets, i estic molt orgullós que sigui així», ha dit Junqueras, que ha afirmat que «ERC és la màxima encarnació del concepte d’unitat».