Meirás

Els Franco sol·liciten que s’investigui l’advocada general per prevaricar a l’inventari del Pazo

  • Els querellants demanen investigar, entre d’altres, delictes de prevaricació, falsedat en document públic, revelació de secrets, falsedat o alteració de dictamen o testimoni pericial i estafa processal

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La família Franco ha sol·licitat al Jutjat d’Instrucció número 29 de Madrid que citi com a investigada l’advocada general de l’Estat, Consuelo Castro, en el marc de la querella que es tramita contra la cap del Servei de Conservació de la Direcció de les Col·leccions Reals de Patrimoni Nacional, Pilar Benito. La família del dictador considera les dues responsables de delictes relacionats amb l’inventari de béns realitzat després de declarar-se que el Pazo de Meirás és propietat de l’Estat.

La querella, dirigida inicialment contra Benito, demana investigar delictes de prevaricació, falsedat en document públic, revelació de secrets, falsedat o alteració de dictamen o testimoni pericial i estafa processal en grau de temptativa en l’elaboració de l’inventari del Pazo el novembre del 2020.

Fonts dels querellants consultades per Europa Press assenyalen que la petició d’imputació de Castro és conseqüència del testimoni prestat el mes de juny passat de l’expresidenta del Consell d’Administració de Patrimoni Nacional Llanos Castellanos, en què va apuntar que la seva actuació en aquest expedient va anar seguint instruccions de l’advocada general.

Notícies relacionades

Segons la querella dels nets de Franco, el document que va atorgar la titularitat de la majoria dels béns del Pazo a l’Estat no va ser imparcial i es va realitzar en perjudici de la família, amb «unes conclusions alienes a la imparcialitat, fora de qualsevol comprovació raonable».

Els querellants també demanen que se citi a declarar altres càrrecs de Patrimoni Nacional, que es lliuri ofici per sol·licitar determinats documents relacionats amb aquest expedient administratiu i que s’indagui si hi ha conveni de col·laboració i d’assistència jurídica entre l’Advocacia General de l’Estat i Patrimoni Nacional.