Renuncia en el ple

Diana Morant promet «deixar-s’hi la pell» com a ministra de Ciència

La ja exalcaldessa de Gandia s’acomiada del ple municipal i traspassa la vara de comandament al seu successor i mà dreta, José Manuel Prieto

1
Es llegeix en minuts

La ja exalcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha presidit aquest diumenge el seu últim ple com a primera regidora de la localitat per acomiadar-se de la corporació municipal abans d’iniciar la seva etapa com a Ministra de Ciència i Innovació, càrrec que ostentarà a partir de demà, després del seu nomenament anunciat ahir pel president del Govern, Pedro Sánchez i que ratificarà a la Moncloa amb l’entrega de la cartera ministerial.

Així Morant ha participat en el ple de renúncia on ha donat compte en un breu discurs del seu futur a Moncloa, informa ‘Levante’. «Accepto el càrrec de ministra amb tota la humilitat però amb el compromís de deixar-m’hi la pell i en el que espero estar a l’altura», ha expressat Morant, visiblement emocionada en la que ha sigut la seva última intervenció en el ple.

Sentiment agredolç

De fet, l’exalcaldessa ha reconegut tenir un sentiment «agredolç» per deixar aquest càrrec, tot i que ha assegurat que el seu compromís amb Gandia «continua intacte». «Mai renunciaré a la meva ciutat, als meus amics ni als meus principis», ha sentenciat.

«Aquest càrrec és un èxit de tota la ciutat, per això dono les gràcies a tota la corporació, especialment als membres del Govern local», ha assenyalat. De fet, la vara de comandament passarà ara a mans de José Manuel Prieto, el seu home de confiança a l’executiu local.

La vida «et sorprèn»

Notícies relacionades

Morant també ha reconegut que també per a ella va ser una sorpresa ja que que només uns dies enrere «no hauria imaginat» aquest nomenament, però de vegades la vida «quan la vius intensament, et sorprèn».

A l’últim ple de l’alcaldessa hi ha assistit el president de la Diputació, Toni Gaspar, el vicepresident de la diputació i secretari de relacions institucionals del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, el secretari d’organització del PSPV, José Muñoz, el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, i el diputat en el Congrés pel PP, Óscar Gamazo.