Compareixença amb Guterres

Sánchez exhibeix el recolzament de l’ONU a la seva aposta pel diàleg a Catalunya

  • Guterres remarca que els problemes se solucionen «políticament» i «el diàleg és un instrument essencial per solucionar els problemes del nostre temps»

  • El president no descarta amb rotunditat un referèndum consultiu a tot Espanya tot i que sí que adverteix que el que separa els ciutadans va en contra de les seves tesis

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Fa una setmana, en el Consell Europeu, Pedro Sánchez va assegurar que cap líder de la Unió li havia preguntat pels indults als presos del procés que el seu Govern havia concedit només tres dies abans. Una mostra que Europa entén que Espanya és capaç de resoldre per si mateixa els seus problemes, va afirmar llavors. Aquest divendres, el president va rebre un important reconeixement de l’Organització de les Nacions Unides, ja que el seu secretari general, António Guterres, va saludar l’aposta del diàleg com a via per resoldre els conflictes.

El dirigent portuguès, reelegit en el seu càrrec per a un segon mandat de cinc anys més el 18 de juny, es troba de visita oficial a Espanya. La seva primera parada va ser aquest dijous, a València, quan va acudir a la commemoració del 10è aniversari del Centre de l’ONU de Tecnologia de la Informació i Comunicacions, acte a què va seguir una trobada amb joves al Palau de les Arts de la capital del Túria. Aquest divendres, la seva agenda més institucional va arrencar amb una reunió amb el president del Govern, per després veure’s amb el Rei i la vicepresidenta quarta.