Reacció del Govern

Aragonès: «Els indults són un pas, però no una solució»

  • El president assenyala a Amposta que la mesura és una «correcció d’una sentència injusta»

  • Assevera que la gràcia és insuficient per als «3.000 represaliats»

Aragonès: «Els indults són un pas, però no una solució»

ACN / BERNAT VILARÓ

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El president Pere Aragonès ha afirmat aquest dilluns al migdia a Amposta que els indults anunciats aquest mateix matí per part de Pedro Sánchez «no suposen cap solució» ni a la repressió, ni al conflicte polític i més aviat són, va definir «una correcció a una sentència injusta», tal i com el mateix Oriol Junqueras, i abans, Laura Vilagrà, havien asseverat. Amb tot, el líder de l’Executiu va acceptar que la mesura de gràcia que Sánchez proposarà dimarts al Consell de Ministres «suposa un pas al camí del diàleg», però un d’«incomplet i insuficient».

En aquesta línia, Aragonès va recordar les accions vigents encara al TSJC i al Tribunal de Comptes que afecten més de 3.000 persones, sense oblidar aquells que resideixen a l’estranger per evitar l’acció de la justícia espanyola, com Carles Puigdemont o la seva secretària general, Marta Rovira.

Amnistia i referèndum

Notícies relacionades

Aragonès va reiterar la seva aposta per l’amnistia, no només perquè és la proposta del Govern, sinó la que «troba més consens en la societat catalana». Així mateix, va cridar a no oblidar «el conflicte de fons». «Les sentències injustes no es van fallar a individus que havien realitzat accions aïllades, sinó als representants polítics que van ser votats per a això. Hi ha, per tant, un conflicte que s’ha de desencallar per la via democràtica, això és, amb un referèndum d’autodeterminació».

No va ocultar el president cert enuig amb les maneres exhibides per Sánchez. Així, va mantenir el seu desplaçament previst a les Terres de l’Ebre, quan es va anunciar l’acte del Liceu. «Les mesures que es plantegin per a Catalunya, el normal és que es traslladin al president de la Generalitat».