Després de confirmar Casado la seva assistència

Vox demana manifestar-se a Colón contra Rajoy i la seva gestió del procés

  • La formació ultra assenyala que cal deixar de banda les sigles dels partits i defensar la unitat d’Espanya

Vox demana manifestar-se a Colón contra Rajoy i la seva gestió del procés
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Diumenge vinent, PP, Vox i Cs tornaran a trobar-se a la plaça de Colón, a Madrid. Poc més de dos anys després, els tres partits tornen a concentrar-se al centre de la capital per la unitat d’Espanya i en contra de la concessió dels indults als polítics catalans presos. No obstant, al partit ultra han afegit un nou motiu pel qual manifestar-se: la gestió del procés per part de Mariano Rajoy.

El portaveu nacional de Vox, Jorge Buxadé, ha sigut l’encarregat d’introduir aquest matís en la concentració convocada per al 13 de juny. «Serà un moment ideal per recordar que hi va haver un intent de cop d’Estat el novembre del 2014 i que el Govern de Rajoy no va prendre ni una sola decisió ni conseqüència», ha sentenciat després de conèixer-se que l’actual líder dels populars, Pablo Casado, acudirà a Colón diumenge. A més, el dirigent d’extrema dreta ha insistit que «durant els anys 2015, 2016 i 2017 es va preparar la perpetració d’un nou cop d’Estat i el Govern de Rajoy mai va fer res».

Notícies relacionades

Buxadé ha demanat als ciutadans que acudeixin a manifestar-se «per Espanya» i deixant de banda «les sigles, els partits i qui cal votar després del 13 de juny». En aquest sentit, ha anunciat que els líders de Vox estaran a la manifestació sense distintius del partit ultra i només acompanyats per la bandera nacional. «És el moment per recordar i combatre que no només estem en contra dels indults, sinó a favor de la unitat nacional i en contra dels partits separatistes com a pla i estratègia per acabar amb la unitat dels espanyols», ha insistit.

Preguntat sobre si el líder de Vox, Santiago Abascal, es fotografiarà amb Casado després de les friccions que han tensat la relació dels dos dirigents en els últims mesos, Buxadé ha assenyalat que «la foto no és important» i que els manifestants que vagin a la plaça estaran més preocupats per altres assumptes.