El laberint català

El Parlament votarà la investidura d’Aragonès divendres

  • Borràs convoca l’inici del ple dijous, però la votació se celebrarà l’endemà

  • El republicà es convertirà en el 132è president de la Generalitat amb l’aval de la majoria independentista

Pere Aragonès y Laura Borràs, en el Parlament.

Pere Aragonès y Laura Borràs, en el Parlament. / EFE / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha comparegut aquest dimecres des del Despatx d’Audiències de la Cambra catalana per anunciar la convocatòria del ple d’investidura de l’aspirant republicà Pere Aragonès. La sessió començarà aquest dijous a les 16 hores i continuarà divendres a les 9 hores, dia en què es portarà a terme la votació.

Després d’una primera investidura fallida, en què Aragonès només va comptar amb els vots favorables d’ERC i la CUP, el dirigent d’Esquerra assumirà la presidència de la Generalitat a l’arribar a un acord amb Junts pocs dies abans d’esgotar el termini, fins al 26 de maig, per a una convocatòria automàtica d’eleccions. Amb aquest aval, el postulant serà investit amb 74 recolzaments, els que suma l’independentisme a la Cambra, davant els 61 vots en contra de la resta de grups parlamentaris.

Notícies relacionades

Borràs ha tancat aquest dimecres al matí la ronda de consultes que va començar dimarts, després de la reunió de la Mesa del Parlament, amb tots els partits de menor a més representació parlamentària, i ha proposat Aragonès com a candidat a la investidura, ja que és qui reuneix més escons al seu favor. En aquesta ocasió no hi haurà una segona votació, ja que l’aspirant compta amb una majoria absoluta.

El que encara no és clar és quin dia Aragonès prendrà possessió com a 132è president de la Generalitat. A partir de llavors, començarà a nomenar els consellers que formaran part del Consell Executiu. ERC i Junts van acordar el repartiment de conselleries, set per a cada un, però continuen les travesses sobre qui les dirigirà