INVESTIGACIÓ PELS PREPARATIUS DEL REFERÈNDUM UNILATERAL

L’Audiència de Barcelona confirma 29 processaments per l’organització de l’1-O

urnas

urnas

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona ha confirmat el processament de 29 empresaris i càrrecs del Govern català pels preparatius del referèndum unilateral de l’1-O i als quals s’atribueix els delictes de malversació, desobediència, falsedat i prevaricació. El tribunal de la Secció 21 ha rebutjat els recursos presentats contra la interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona que va acordar que hi havia indicis contra els investigats, entre els quals hi ha la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMS), Núria Llorach, els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicenç Sanchis i Saül Gordillo, respectivament, el que va ser director de la delegació del Govern davant la UE Amadeu Altafaj, el secretari general del Diplocat Albert Arroyo i l’exinterventora de la Generalitat Rosa Vidal, entre d’altres.

Els magistrats mantenen intacta la interlocutòria de conclusió del sumari dictat el 8 de setembre del 2020 per la jutge d’instrucció, però torna la causa, a petició de l’Advocacia de l’Estat, perquè els 29 processats puguin prestar declaració respecte a fets nous que s’han incorporat al procés judicial abans del seu anterior interrogatori i que estan relacionats amb resolucions del Tribunal Constitucional. D’aquesta manera, els encausats, detalla la resolució de l’Audiència, poden exercir de nou el seu dret de defensa i les acusacions tindran l’oportunitat de preguntar.

Arxiu de la causa per a 19 investigats

Notícies relacionades

La resolució de l’Audiència desestima la petició d’arxiu de la causa realitzades per les defenses d’investigats processats perquè, «en aquest moment, no és comesa del tribunal procedir novament a la revisió de les resolucions dictades en fase d’instrucció. En canvi, ratifica el sobreseïment de la causa contra 19 persones més que van estar imputades i rebutja la petició de la fiscalia d’ampliar els delictes, entre els quals revelació de secrets, als encausats, i sumar una altra processada, la directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

D’aquesta manera, queda processat per malversació i prevaricació Antoni Molons, secretari de Comunicació del Govern, i l’exsecretari de Difusiu i Atenció Ciutadana del Departament de Presidència Joaquim Nin. Entre els investigats i processats també hi ha el director de Comunicació del Govern, Jaume Clotet, igual que Josep Ginesta, exsecretari general de Treball, i els imputats David Palanques i David Franco, responsables de l’àrea TIC de la Conselleria de Treball. Un altre dels alts càrrecs inclosos en aquest grup és Francesc Sutrias, director general de Patrimoni. També hi ha empresaris, com Pablo Raventós, exdirector general de l’extinta missatgeria Unipost, que era l’encarregat de distribuir correspondència oficial de l’1-O.