Rebutja el recurs del PP

El Constitucional confirma l’exclusió de Cantó de les llistes d’Ayuso per a les eleccions del 4-M a Madrid

  • Tres magistrats voten a favor d’incloure l’exdirigent de Cs en les llistes del PP i la majoria s’obté amb el vot del president del tribunal

El Constitucional confirma l’exclusió de Cantó de les llistes d’Ayuso per a les eleccions del 4-M a Madrid
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Sala Primera del Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d’empara interposat pel PP contra l’exclusió de les candidats Toni Cantó i Agustín Conde a les llistes de la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso, conforme va acordar la sala contenciosa administrativa número 5 de Madrid a l’entendre que cap d’ells havia complert el requisit d’estar empadronats a Madrid anteriorment al tancament del cens.

La sentència aprovada es fonamenta en la interpretació constitucional de l’article 23.1 i 2 CE i del conjunt normatiu que integra el contingut essencial d’aquests drets. La resolució adoptada pel Constitucional ha comptat amb el vot de qualitat del President del Tribunal, Juan José González Rivas, ja que els magistrats enquadrats en el sector conservador de l’alt tribunal, Andrés Ollero, Santiago Martínez-Vares i Alfredo Montoya, han anunciat que emetran vots discrepants a la decisió majoritària. El contingut íntegre de la resolució i els vots particulars es notificaran en els pròxims dies.