El laberint català

El PSC demana la destitució del cap d’informatius de TV-3

  • Els socialistes presentaran una proposta per «refundar» la tele pública

El PSC demana la destitució del cap d’informatius de TV-3
1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC està molt molest amb el tracte que els mitjans públics catalans, i en concret TV-3, estan donant al partit. Per això, aquest dimarts han demanat oficialment la destitució del cap d’informatius de la cadena de televisió, David Bassa, en què concentren les seves crítiques sobre la «falta de pluralisme».

La portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero, ha presentat l’ofensiva del seu partit davant la paràlisi del Govern i del Parlament, que els socialistes creuen «intolerable i irresponsable». Entre altres mesures, el partit ha preguntat oficialment a l’Executiu sobre l’obligació de TV-3 de «transmetre informació veraç i respectuosa amb el pluralisme», perquè, segons la seva opinió, la tele pública «no compleix amb aquesta missió».

Notícies relacionades

«Es dirigeix només a una part del país, i una gran part no se sent representada ni còmoda», ha dit Romero. La portaveu del PSC s’ha queixat en concret del «tracte que es dona al primer partit d’aquesta Cambra, que col·loquen sovint dins del conjunt de veus d’oposició al Govern». Els socialistes es queixen sobretot que, durant el debat d’investidura de Pere Aragonès, es relegués la intervenció de Salvador Illa a un paper molt secundari, lluny del que correspondria al candidat de la formació que va guanyar les eleccions del 14 de febrer.

Per això, el PSC creu «necessari el cessament» del cap d’informatius de TV-3, en qui «focalitzen» les seves crítiques. «Creiem que TV-3 és important per al país, per a la seva vertebració. Perquè es compleixi aquesta missió de serveis públics estem treballant una proposta per refundar TV-3, i en les pròximes setmanes la donarem a conèixer», ha anunciat.