Llum verda a la subvenció

El Govern inicia el procés per exhumar víctimes del Valle de los Caídos

L’Executiu, que ja té més de 60 expedients amb peticions de famílies que volen recuperar les restes, aprova una subvenció de 665.000 euros

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha acordat destinar 665.000 euros per exhumar i identificar víctimes de la Guerra Civil i la dictadura enterrades al Valle de los Caídos. En un decret aprovat aquest dimarts a la reunió del Consell de Ministres, l’Executiu regula la concessió directa d’aquest import per finançar els treballs que permetran recuperar les restes a les famílies que ho reclamin. La portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha explicat en roda de premsa que ja tenen més de 60 expedients amb peticions de familiars i va remarcar que es tracta de «reparar» la persecució soferta. Es calcula que hi ha restes de més de 33.000 persones de totes les províncies d’Espanya.

L’executiu espanyol ha remarcat que no s’haurà de fer cap modificació urbanística per fer les exhumacions. La Secretaria d’Estat de Memòria Democràtica coordinarà els treballs que executarà la Fundació de la Santa Cruz del Valle de los Caídos, titular del conjunt.