Parlament

¿Quan és el debat d’investidura a Catalunya? Calendari i dates clau

  • Pere Aragonès demanarà la confiança de la Cambra en un debat que comença divendres

El candidato a la presidencia de la Generalitat por ERC, Pere Aragonès, durante su intervención en el acto de celebración del 90 aniversario de la fundación del partido republicano

El candidato a la presidencia de la Generalitat por ERC, Pere Aragonès, durante su intervención en el acto de celebración del 90 aniversario de la fundación del partido republicano / ERC Marc Puig

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha proposat Pere Aragonès com a candidat a la presidència de la Generalitat. L’aspirant d’Esquerra demanarà la confiança de la Cambra en un debat d’investidura que començarà aquest divendres 26 de març. Si aquell dia no aconsegueix el recolzament de la majoria absoluta dels diputats, haurà de sotmetre’s a una segona sessió la data de la qual encara no és clara: podria ser diumenge 28 de març o el dimarts 31 de març, i en tindria prou amb la majoria simple.

Notícies relacionades

Sembla bastant clar que Aragonès haurà d’afrontar aquesta segona sessió, perquè JxCat –necessita els seus vots– ha dit que «probablement» no recolzi el candidat d’ERC en primera instància, perquè la negociació que mantenen els dos partits des de les eleccions del 14 de febrer encara no ha donat fruits.

Si Aragonès no aconseguís ser investit en aquestes dues sessions, s’obriria un període de dos mesos en què ell o un altre candidat podrien tornar a sol·licitar la confiança del Parlament. Si en aquell termini ningú aconsegueix el seu objectiu, la Cambra quedaria automàticament dissolta i se celebrarien noves eleccions a mitjans de juliol.