Debat intern

La CUP avala el preacord amb ERC i recolzarà la investidura d’Aragonès

  • La militància suggereix que, si hi ha una segona volta, els equips negociadors hauran de polir el document tancat

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La militància de la CUP ha acceptat el preacord arribat amb Esquerra per facilitar la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat, per la qual cosa recolzaran el postulant republicà.

Els 1.401 militants inscrits per poder votar en el procés intern avalen amb suspicàcies el document, perquè consideren que no és suficient i que hi ha una falta de concreció de les mesures pactades, i opinen que la CUP no ha de brindar a Esquerra una estabilitat de dos anys i donar un marge similar a la taula de diàleg. Malgrat això, facilitaran que Aragonès sigui el pròxim cap de la Generalitat.

Notícies relacionades

Els diputats cupaires Eulàlia Reguant i Xavier Pellicer han comparegut des del Parlament per donar a conèixer els resultats del seu debat intern, però aquesta tarda es reunirà la coordinadora oberta parlamentària per polir quin és el seu posicionament de cara al debat d’investidura convocat per a aquest divendres a les 10 hores a l’auditori de la Cambra catalana i el sentit del vot dels seus nou diputats. «Aquest acord no té la profunditat per fer front als reptes. Volíem anar més enllà, però, amb la força que tenim, hem arribat a aquest acord, que la majoria de la militància ha avalat», ha opinat Reguant.

Aragonès compta per ara amb el recolzament cupaire, però encara li falta el plàcet dels 32 diputats de Junts, pendents d’arribar a un acord per a la legislatura.