Reunió del Consell Executiu

El Govern demana al PSOE que abordi la carpeta catalana sense girar full

  • Budó acusa els partits estatals de regir-se per «càlculs partidistes»

  • Evita concretar la data de la possible reobertura nocturna de bars i restaurants

  • La Generalitat treballa en la instal·lació a Catalunya d’una fàbrica de bateries de liti

El Govern demana al PSOE que abordi la carpeta catalana sense girar full
2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritell Budó, ha acusat de «partidisme» els partits estatals: «Tots els partits espanyols prenen decisions només per càlculs partidistes en lloc de l’interès general. Demanem responsabilitat als governs». «Ens preocupa el tema dels indults, tornem a veure un PSOE que decideix en funció dels seus interessos electorals en lloc de l’interès general, incapaç d’afrontar el conflicte», ha afegit.

«La proposta del PSOE d’abordar la carpeta catalana, no és la que resol el conflicte, demanem responsabilitat al Govern [central] d’abordar el conflicte polític», ha afegit i ha apel·lat al debat de la proposta dels partits independentistes d’una llei d’amnistia tot i que el dirigent socialista José Luis Ábalos «ja va tancar la porta» a aquesta iniciativa.

Sobre l’abandonament del Govern central del líder de Podem, Pablo Iglesias, Budó ha lamentat la falta de sensibilitat en l’Executiu respecte a les reivindicacions independentistes i ha evitat valorar la decisió política del dirigent de la formació morada.

Obertura de bars i restaurants

Respecte a la reobertura de bars i restaurants en horari nocturn, proposada per la mateixa Budó aquest dilluns, la portaveu ha recordat que «ha entrat en vigor una resolució de 15 dies» sobre les noves mesures que «permeten incrementar la mobilitat sortint del confinament comarcal», en un sentit «lent i esglaonat», d’acord amb «les autoritats sanitàries». «Tenim 15 dies per avaluar si podem continuar avançant en la reobertura de la restauració a la nit. Es posaran sobre la taula diferents mesures per avançar en la incipient desescalada, i una serà valorar si és oportuna l’obertura de la restauració en horaris nocturns d’acord amb les autoritats sanitàries».

Fàbrica de bateries a prop de Martorell

Notícies relacionades

En relació amb la instal·lació d’una fàbrica de bateries de liti per a la nova organització de la planta de Seat a Martorell en favor del cotxe elèctric, Budó ha afirmat que el Govern treballa «en contacte directe» amb la indústria automobilística perquè aquesta fàbrica s’implanti a Catalunya. «En els [projectes] Next Generation Catalonia ja hi ha aquest projecte de fàbrica de bateries i voldríem que es pogués instal·lar a prop de Martorell».

Ajuts a autònoms i pla de digitalització

En relació amb la gestió dels efectes de la Covid-19, el Govern ha acordat incrementar en 94 milions els ajuts a autònoms individuals o que formin microempreses, amb la qual cosa el pressupost total per a aquest concepte és de 374 milions. Hi ha més de 187.000 persones inscrites per a aquesta ajuda, que és d’un pagament únic de 2.000 euros. El Govern manté que farà efectiu aquest pagament abans de final de març. També s’ha anunciat l’ampliació de l’hospital de Granollers i un fons extraordinari de 52 milions per a l’«acceleració del pla d’educació digital», per subministrar ordinadors, entre altres mesures, als alumnes.