Terratrèmol a l’esquerra

El partit d’Errejón es dona per assabentat i s’obre a parlar amb Iglesias

  • «Ens mereixem una miqueta de respecte, però hem d’oblidar les nostres penes», diu la candidata de Més Madrid a la comunitat madrilenya, Mónica García

 

  / EFE/SERGIO BARRENECHEA

1
Es llegeix en minuts

A les files de Més Madrid, el partit que va resultar del cisma a Podem entre Íñigo Errejón i Pablo Iglesias, no tenien notícia prèvia del sorprenent anunci bomba fet per Iglesias aquest dilluns al matí. Almenys no la tenia la metge anestesista Mónica García, diputada a l’Assemblea de Madrid per Més Madrid i candidata d’aquesta formació a la presidenta de la comunitat madrilenya. Però la que fins ara ha sigut una de les parlamentàries més destacades del partit liderat a nivell nacional per Errejón des de Més País, s’ha mostrat oberta a parlar amb Iglesias de la seva proposta de presentar-se junts als comicis madrilenys.

«La proposició del senyor Iglesias no ens l’ha traslladat a nosaltres, m’hauria agradat que hagués sigut realment una proposta sincera i honesta, que ens la fes realment des de la política, que és el que es fa quan vols parlar amb altres forces», ha explicat –segons informa Efe– als mitjans al parlament autonòmic madrileny. Però, malgrat la queixa per com Pablo Iglesias s’ha dirigit al seu antic número dos, no en privat, sinó en els mitjans i pontejant la candidata, aquesta ha donat «la benvinguda» a Iglesias al ring electoral.

I també malgrat que ha recordat que es mereixen «una miqueta de respecte entre les forces polítiques», García ha remarcat que Unides Podem i Més Madrid hauran de parlar: «Hem de deixar de mirar-nos entre nosaltres, oblidar-nos de les nostres penes», ha dit. I alhora ha avançat una tornada d’Errejón a l’arena electoral de Madrid: «No podem tornar a penes internes, del passat i a la política de testosterona». 

Notícies relacionades

La diputada regional i líder de Més Madrid ha confirmat que ha escrit a Pablo Iglesias a l’assabentar-se del seu anunci de presentar-se a les eleccions autonòmiques madrilenyes, i que ha quedat amb ell a «dialogar» sobre el que creguin «que és la millor opció per a Madrid, per fer fora la senyora Ayuso». 

No obstant, també ha deixat caure una lectura lateral i afilada de la maniobra d’Iglesias: «Aquest matí estàvem preocupats per si Unides Podem passava del 5% del vot», ha dit sobre una formació que té set diputats a l’assemblea autonòmica, mentre que Més Madrid en té 20, amb els quals ha construït «l’oposició real d’Ayuso en la pandèmia».