Terratrèmol polític

Els diputats de Ciutadans assumeixen els seus càrrecs al Govern de Múrcia

López Miras acusa el PSOE i la formació d’Arrimadas de «posar en perill la Regió de Múrcia en plena pandèmia»

2
Es llegeix en minuts

Els diputats de Ciutadans, Valle Miguélez, Antonio Sánchez Lorente i Francisco Álvarez, han triat aquest dissabte la fórmula de la promesa per acceptar els seus càrrecs de consellers al Govern murcià. Valle Miguélez substituirà la coordinadora autonòmica del partit, Ana Martínez Vidal, com a consellera d’Empresa, Indústria i Representació; el nou conseller d’Ocupació, Investigació i Universitats és Francisco Álvarez i el fins ara secretari general de la Conselleria de Dona, Igualtat, LGTBI, Família i Política Social, Antonio Sánchez Lorente, ja és el nou conseller de Transparència. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha convocat per a aquest dilluns l’Executiva del partit per establir el full de ruta a seguir a partir d’ara en el marc d’una posició difícil per a la presidenta del partit. L’ona expansiva del terratrèmol murcià a Madrid depèn ara de la justícia. La Mesa de l’Assemblea de Madrid va presentar el recurs contra la dissolució del Parlament i l’avenç electoral instat per la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després de la maniobra murciana. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid haurà de decidir aquest cap de setmana si concedeix les mesures cautelaríssimes que se sol·liciten davant la convocatòria electoral.

L’acte de nomenament dels nous consellers procedents de Ciutadans es van desenvolupar entre afins. Va començar amb un petit discurs de la vicepresidenta del Govern murcià, Isabel Franco, i va comptar amb la presència de María Pedro Reverte, secretària general de la Conselleria de Presidència i Hisenda, encarregada de nomenar els nous membres de l’Executiu regional, encara de Ciutadans però d’ànima del PP.

Notícies relacionades

Després de prometre els seus càrrecs, el president de Múrcia, Fernando López Miras, ha recordat que la situació actual s’ha produït «no per voluntat d’aquest Govern, sinó perquè alguns han intentat posar en perill la Regió de Múrcia en plena pandèmia, en el pitjor moment». «Aquest govern regional segueix centrat en l’important, en el milió i mig de murcians», ha dit el president regional, que ha remarcat que Múrcia «sempre ha sigut un exemple, un mirall en el qual molts s’han reflectit, i gràcies al compromís de tots els consellers d’aquest govern i la responsabilitat de la seva vicepresidenta, la Regió sortirà endavant». López Miras ha insistit que els murcians «mereixen un govern estable que lluiti contra la pandèmia i la crisi social i econòmica» i, pel que ha dit, «l’espectacle s’ha d’acabar ja». «Formem un govern compromès amb els murcians i els nous consellers assumeixen la responsabilitat més important de la seva vida», ha apuntat. «Des d’avui treballarem units perquè el vostre treball farà millor la vida dels altres», ha remarcat mentre desitjava «que en aquests dos anys siguem capaços de vèncer el virus i de recuperar el vigor de l’economia de la Regió. Hem de ser l’eina que ho faci possible. Gràcies per anteposar l’interès de tots».

Per a l’Executiu remodelat avui, «la batalla contra el virus és l’absoluta prioritat, per això la primera reunió del Consell de Govern serà monogràfica», per continuar avançant contra la crisi sanitària i econòmica derivada del Coronavirus. «Som un únic equip, un govern de cadascun dels murcians», ha asseverat.