Nova legislatura

Borràs critica la gestió de Torrent: «No es va preservar la inviolabilitat del Parlament»

  • La presidenta de la Cambra carrega contra el seu antecessor per no permetre el debat d’investidura de Puigdemont

Borràs critica la gestió de Torrent: «No es va preservar la inviolabilitat del Parlament»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dissabte la tasca al capdavant de la institució de l’anterior president, Roger Torrent, i ha afirmat que «és evident que la passada legislatura no es va preservar la inviolabilitat del Parlament», el reglament del qual vol reformar.

En una entrevista amb el diari ‘Ara’, la presidenta de la cambra ha destacat els seus «vincles» amb l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i les seves diferències amb Torrent. «Vam començar no investint el president (Carles) Puigdemont i hem acabat perdent l’acta de diputat del president (Quim) Torra. Es tracta justament d’aprendre del que ha passat i intentar que no es repeteixi», ha afegit.

Segons la seva opinió, «vivim en un context de ‘lawfare’ (guerra jurídica), en un context de persecució política i, per tant, cal trobar un punt d’unió entre els independentistes per protegir-nos d’aquesta judicialització de la política».

Suspesos per sentència ferma

Borràs pretén que els diputats només siguin suspesos dels seus càrrecs «en cas de sentència ferma» i, per aconseguir-ho, està negociant «una reforma del reglament en diversos aspectes». Sobre això ha afegit que «el món telemàtic ha vingut per quedar-se» i «el Parlament no es pot quedar al marge d’aquestes qüestions».

La dirigent de Junts, que està sent investigada per un cas de fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), ha dit que ella arriba a la presidència del Parlament «querellada de sèrie», igual com altres diputats amb procediments oberts, informa Efe.

Notícies relacionades

Respecte això, la presidenta ha defensat la necessitat d’«un pacte antirepressiu», perquè «tots som conscients d’aquest context de ‘lawfare’ i ens hem de protegir».

Sobre la possibilitat de permetre la investidura a distància ha dit: «Si es pot votar i es pot fer un nomenament i es pot assumir un càrrec, perquè naturalment també es pot investir».