Pla Corresponsables

El recolzament a la conciliació amb ajuda a domicili arriba al Consell de Ministres

  • El pla proposa donar ajuda professional per hores per atendre els menors de 14 anys en famílies de baixos ingressos

El recolzament a la conciliació amb ajuda a domicili arriba al Consell de Ministres
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pla dissenyat per Igualtat per implicar l’Estat en la conciliació familiar arriba al Consell de Ministres, una iniciativa dotada de 190 milions d’euros que permetrà a famílies amb baixos ingressos i fills menors de 14 anys comptar amb ajuda professional per hores per atendre’ls.

El batejat com a ‘Pla Corresponsables’, segons han apuntat fonts del ministeri que dirigeix Irene Montero, haurà de ser ratificat en una Conferència Sectorial d’Igualtat que se celebrarà a l’abril amb participació de les comunitats autònomes, encarregades de gestionar els fons.

Entre els principals objectius del pla està crear «bosses de cura professional», que es prestaran a domicili per un nombre determinat d’hores setmanals a menors de 14 anys, tot i que també se’ls podrà atendre en dependències públiques.

La prioritat serà facilitar la cura dels fills a famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere i d’altres formes de violència contra la dona, aturades de llarga durada, dones majors de 45 anys o unitats familiars en què hi hagi altres càrregues relacionades amb les cures.

Notícies relacionades

Per accedir als programes es tindrà en compte el nivell de renda i les càrregues familiars.

El Pla Corresponsables cerca també crear ocupació de qualitat al sector de les cures i dissenyar mecanismes públics per reconèixer l’experiència no professional i habilitar l’accés a les bosses de cures.

Temes:

Conciliació