Acord regional

El PP accepta recuperar el pin parental de Vox per aprovar els pressupostos de Múrcia

  • El preacord també recull mesures de suport a les dones embarassades amb problemes perquè no hagin d’avortar

El PP accepta recuperar el pin parental de Vox per aprovar els pressupostos de Múrcia
2
Es llegeix en minuts

El PP i Vox han arribat a un principi d’acord que permetrà al Govern de Múrcia aprovar els Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma per al 2021 amb el compromís de recuperar el pin parental. El pacte també contempla mesures de suport a la maternitat que inclouen vivendes per a les embarassades i un programa de cures pal·liatives, com a alternativa a l’eutanàsia.

El Govern de coalició del PP i Ciutadans necessita el suport del diputat de Vox, Pascual Salvador, per sumar els 23 vots requerits per arribar a la majoria absoluta. El partit va obtenir quatre diputats en les eleccions autonòmiques del 2019, però només Salvador hi continua afiliat, ja que els altres van ser donats de baixa.

Una vegada tancat el preacord amb la direcció regional de Vox, el president del Govern, Fernando López Miras, haurà de consensuar amb els seus socis de Cs les concessions pactades per aconseguir el vot de la majoria absoluta, tal com va passar fa un any.

Segons el president regional de Vox, José Ángel Antelo, el pacte inclou el pin parental, igual com va passar el 2020, per tal d’impedir que els escolars puguin assistir a cap xerrada programada dins de l’horari lectiu sense el permís exprés dels pares.

La seva aplicació el 2020 va donar lloc a un recurs del Ministeri d’Educació contra les instruccions dictades per la Conselleria. Tot i que els tribunals van donar la raó al Govern central i van anul·lar l’autorització paterna exigida per Vox perquè els alumnes poguessin assistir a les activitats extraescolars programades pels centres docents, el procés judicial va decaure a l’acabar el curs escolar.

El preacord també recull mesures de suport a les dones embarassades amb problemes perquè no hagin d’avortar Entre les ajudes previstes per Vox figura l’habilitació de partides destinades a costejar l’allotjament de les futures mares en vivendes on podran rebre l’assistència que necessitin i també suport psicològic.

Notícies relacionades

En línia amb l’oposició que Vox va mantenir al Congrés davant la llei que ha regulat l’eutanàsia a Espanya, la direcció regional del partit de Santiago Abascal també exigeix al Govern regional que introdueixi un programa de cures pal·liatives a la sanitat per alleujar la situació dels pacients terminals, eludint així la regulació estatal per ajudar a morir les persones que poguessin sol·licitar-ho.

D’altra banda, Vox reclama plans de rescat per a l’hostaleria, el turisme i les empreses d’oci, en els quals inclou també els firaires que mantenen les seves atraccions aturades des de fa un any.