Pactes postelectorals

Junts i CUP pressionen ERC per celebrar un referèndum la pròxima legislatura

  • Els postconvergents s’obren a acceptar una moratòria de l’ús dels projectils de foam per part dels Mossos d’Esquadra

Junts i CUP pressionen ERC per celebrar un referèndum la pròxima legislatura
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Junts i la CUP avancen en el flanc independentista en les negociacions per formar Govern posant pressió a ERC perquè se celebri un referèndum d’autodeterminació la pròxima legislatura. En un comunicat llançat pels anticapitalistes, asseguren que els dos partits «han exposat els seus fulls de ruta per aconseguir l’autodeterminació i la independència en el pròxim mandat» i que han pactat «iniciar un treball a fons per aconseguir una estratègia independentista comuna que inclogui no només els tres partits independentistes també entitats».

Notícies relacionades

En la segona trobada feta pública, celebrada dimecres a la tarda, també van adquirir el «compromís» dels postconvergents per tirar endavant les mesures que prèviament van consensuar amb els republicans en matèria d’ordre públic: una moratòria de l’ús de bales de foam, la retirada de les acusacions particulars contra manifestants, l’ús del reglament intern dels Mossos d’Esquadra «per acabar amb les males pràctiques i la impunitat» i que no es produeixin intervencions de la Brimo en els desnonaments. «Aquests aspectes es concretaran en els pròxims dies amb la posada en marxa de negociacions més tècniques amb representants de les dues formacions», apunten des de la CUP.

No obstant, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va rebutjar dimecres al Parlament prescindir dels projectils de foam, es va acollir als acords vigents del Parlament i va afirmar, contra les polèmiques declaracions de dues setmanes enrere, que no és sa un debat en calent sobre el model policial.