Pactes de Govern

Aragonès exigeix a Junts que no coquetegi amb repetir les eleccions perquè «la crisi no espera»

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Posada de llarg, aquest dijous, de Pere Aragonès com a presidenciable més ben col·locat per asseure’s al Palau de la Generalitat. En plenes negociacions amb la CUP i Junts per formar un Govern i just el dia que les converses amb els postconvergents «van fer un important pas endavant», segons fonts republicanes, el coordinador d’ERC va advertir els puigdemontistes que no es pot cedir a la temptació d’intentar forçar una repetició de les eleccions, «perquè les crisis sanitària, social, econòmica i democràtica» no esperen. «No podem malgastar la gran majoria per l’amnistia i l’autodeterminació i no podem perdre’ns en càlculs electorals», va sentenciar.

Notícies relacionades

Davant un selecte auditori, amb la presència de Laura Borràs (JxCat) i Dolors Sabater (CUP), just darrere d’Oriol Junqueras i un grapat de files per davant de Javier Faus (Cercle d’Economia) i Antoni Cañete (Pimec), que ocupaven les últimes cadires, Aragonès es va esplaiar en els reptes que Catalunya té per davant. I va sumar una quarta crisi a les tres nascudes amb la Covid. Així, segons el republicà, «la democràcia estarà en crisi mentre no es resolgui el conflicte polític entre Catalunya i Espanya».

No va presentar grans novetats sobre com aborda ERC aquest conflicte. Va reiterar la seva estratègia d’«ampliar l’independentisme i fer-lo més transversal i universal», fins al punt d’assenyalar que la conferència per si mateixa era un «al·legat» a favor d’un Govern del 3 d’octubre, és a dir, el quadripartit amb Junts, la CUP i En Comú Podem. Curiosament, no va assistir a l’acte cap representant d’aquesta força. El més pròxim va ser la presència de Xavi Domènech, excap de files dels comuns al Parlament.