«No és moment de retrets»

Campo crida el PP a tenir «generositat» en la renovació del CGPJ

  • L’acord va estar a punt d’aconseguir-se la setmana passada, però va descarrilar pel veto popular als candidats impulsats per Podem

Campo crida el PP a tenir «generositat» en la renovació del CGPJ
1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha apel·lat aquest dilluns a la «generositat» perquè «en poc temps» hi pugui haver un acord per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i els altres òrgans constitucionals en la mateixa situació d’interinitat, remarcant que «no és moment de retrets». «Avui podia haver sigut un dia important, un dia sòlid per a l’enfortiment de les nostres institucions, i molt en particular pel que fa a la justícia. No ha sigut possible», ha dit en al·lusió a l’acord al qual es va estar a punt d’arribar la setmana passada sobre els nous vocals del CGPJ però que ha descarrilat pel veto del PP als candidats impulsats per Podem.

Campo ha considerat que «no és moment de retrets», sinó d’«invocar la necessària i obligada generositat que hem de tenir per enfortir l’Estat de dret». Referent a això, ha advertit que «sense institucions i sense la seva renovació provoquem, volent-ho i sense voler, un debilitament de les institucions i, per tant, de l’Estat social i de dret».

«Ja tenim prou problemes»

Notícies relacionades

El ministre ha instat a fer aquesta mateixa «reflexió» perquè «en poc temps puguem tenir les institucions, tal com demana la nostra Constitució, renovades i vigoritzades i que donin satisfacció en els seus continguts perquè la convivència funcioni bé».

«Ja tenim prou problemes amb la pandèmia i amb la crisi social i econòmica que ens està generant, per tant, crec que és bo invocar aquesta generositat. Els que em coneixen saben que no descansaré perquè això s faci realitat», ha reblat.