A Plaça Catalunya

L’ANC reuneix centenars de persones per exigir un «Govern independentista fort»

  • Paluzie afirma que el 14-F demostra que els sobiranistes són la «majoria social i política»

2
Es llegeix en minuts

Centenars de persones convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’han congregat aquest diumenge a la plaça de Catalunya de Barcelona per exigir als partits sobiranistes que tradueixin els resultats de les eleccions del 14-F en la constitució d’un Govern independentista. Sota el lema ‘Ja som el 52%’, en al·lusió al resultat del vot total obtinguts per aquestes formacions, l’organització ha cridat a la mobilització per exigir un «Govern independentista fort» que sigui capaç de gestionar la «urgència social i nacional».

«Hem superat la meta del 50%. Que no ens tornin a dir que no som majoria. Som majoria social i política i hem tornat a guanyar, com vam guanyar l’1-O. Aquest moviment té unes bases sòlides i fidels que mai fallen», ha afirmat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. «Partits: els vots de la gent us han tornat a donar una oportunitat per liderar el camí de la llibertat. Si ho feu, la gent, com sempre, no fallarà. Aquesta vegada ho farem millor i guanyarem la independència», ha continuat.

La manifestació ha començat cap a les 12 del matí amb crits de «Puigdemont, el nostre president», «ndependència» i «1-O, ni oblit ni perdó», banderes estelades i pancartes que demanaven el final de la «repressió» i la llibertat dels líders independentistes empresonats pel procés.

Notícies relacionades

El tret de sortida l’han donat diversos membres d’entitats sobiranistes que, des d’un escenari ubicat al centre de la plaça, han instat ERC, JxCat i la CUP a tenir «sentit d’estat» i «treballar per formar un Executiu independentista fort» perquè, han asseverat, només un «govern de concentració nacional» serà capaç de superar la crisi i «avançar» cap a la independència de Catalunya.

L’acte pretén fer-se ressò del manifest que ha divulgat aquests dies l’ANC i que segons l’organització ja ha arribat a més de 10.000 firmes. «Només un govern de concentració nacional permetrà fer front als continus atacs de l’Estat espanyol en tots els fronts: judicial, polític, financer i de retallada de drets civils i socials» apunta el document, que també afirma que «les estratègies per aconseguir la independència són diferents. No obstant, l’objectiu és comú i, per tant, ERC, Junts i CUP han de buscar els consensos necessaris i anteposar els interessos de país als de partit».

Temes:

ANC Pablo Hasél