Disturbis a Catalunya

Concentració a Terrassa pels detinguts en una manifestació per Hasél

  • Quatre arrestats passaran a disposició judicial aquest diumenge i els altres tres han quedat en llibertat

1
Es llegeix en minuts

Unes seixanta persones es mantenen concentrades des de les deu d’aquest matí davant la comissaria dels Mossos a Terrassa, on hi ha quatre de les set persones detingudes divendres a la nit en els disturbis per l’empresonament del raper Pablo Hasél.

Fonts dels Mossos han explicat a Efe que dels set detinguts en els incidents, tres són menors d’edat i ja han quedat en llibertat. Els altres quatre segueixen en aquesta comissaria i, previsiblement, passaran a disposició judicial aquest diumenge. La concentració en recolzament als detinguts de moment es desenvolupa sense incidents, segons les mateixes fonts.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat, d’altra banda, que en els incidents d’ahir a la nit a Terrassa va atendre tres persones ferides lleus, una d’elles traslladada a un centre sanitari per ser atesa.

Notícies relacionades

La manifestació, en què van participar unes 200 persones, va començar a la plaça de l’Ajuntament i va prosseguir pel centre de la ciutat rere una gran pancarta en la qual es llegia ‘La lluita de la joventut. El futur del nostre poble’. Grups violents van llançar pedres, pirotècnia, ous, llaunes i altres objectes contra la línia policial a la zona on es troba la comissaria de la Policia Nacional.

Els Mossos van avisar per megafonia a aquests grups que aturessin els llançaments, però com aquests van prosseguir, els agents van efectuar una càrrega policial per dispersar-los. Els grups violents després van aixecar barricades, van cremar contenidors i van causar danys en una entitat bancària al centre de la ciutat