PP, Vox i Cs

La dreta arremet contra Podem per haver encoratjat els disturbis per Hasél

La dreta arremet contra Podem per haver encoratjat els disturbis per Hasél
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La segona nit d’aldarulls violents per la condemna al raper Pablo Hasél a Barcelona i Madrid han provocat la indignació de gran part de l’arc parlamentari. En concret, de les formacions que ocupen la banda dreta. El PP, Vox i Cs han criticat durament els incidents, però, sobretot, han arremès contra Unides Podem i contra el seu portaveu parlamentari, Pablo Echenique, per haver encoratjat les protestes. Fins i tot, la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha deixat un encàrrec als seus socis: «Cap dret es pot defensar ni expressar amb violència». 

Notícies relacionades

«Tot el meu suport als joves antifeixistes que estan demanant justícia i llibertat d’expressió al carrer. Ahir a Barcelona, avui a la Puerta del Sol», ha apuntat el dirigent morat a Twitter quan començaven les mobilitzacions a Madrid. A més, Echenique va criticar l’actuació de la policia: «La violenta mutilació de l’ull d’una manifestant ha de ser investigada i s’han de depurar responsabilitats amb contundència». El portaveu d’Unides Podem també ha compartit un vídeo aquest dijous en què es pot veure un grup d’antiavalots carregant contra diversos manifestants.

Aquestes paraules han provocat la indignació de populars, ultres i taronges. «És una greu irresponsabilitat que partits del Govern encoratgin aquests actes violents, que haurien de tenir conseqüències polítiques», ha lamentat el líder del PP, Pablo Casado a Twitter després de mostrar tot el seu «suport a la Policia davant els intolerables aldarulls a la Puerta del Sol i voltants».