Discurs d’odi

Així és Isabel Peralta, la falangista que va denigrar els jueus a l’homenatge a la División Azul

Dirigeix l’acabada de ressuscitar Sección Nacional Femenina de la Falange

Així és Isabel Peralta, la falangista que va denigrar els jueus a l’homenatge a la División Azul
2
Es llegeix en minuts

L’acte d’homenatge a la División Azul, celebrat a Madrid el cap de setmana passat, no ha deixat de donar titulars als mitjans. El franquisme no està mort. Ni de bon tros, disposa fins i tot d’una acabada de ressuscitar Sección Nacional Femenina, malgrat la contradicció que això suposa. És d’allà d’on ha sortit Isabel M. Peralta, la jove falangista que aquest dissabte va proferir un discurs racista i feixista ple d’odi en què va denigrar els jueus. «És la nostra suprema obligació lluitar per Espanya i per una Europa ara feble i liquidada per l’enemic, l’enemic que sempre serà el mateix, tot i que amb diferents màscares: el jueu. Perquè res hi ha més precís que aquesta afirmació: el jueu és el culpable», pot sentir-se com recita a un dels molts vídeos de la seva intervenció que circulen per la xarxa.

Peralta, que amb prou feines ha complert la vintena, s’ha convertit per als seus «compatriotes» en la imatge d’unes idees polítiques anacròniques i després d’abandonar la Falange és membre d’un grup neonazi anomenat Bastión Frontal. 

Mentre ella recitava les seves paraules amb aire fanfarró, silencis llargs i fent gestos agressius amb la boca al pronunciar algunes de les paraules, prop de 300 persones pertanyents a partits d’extrema dreta com la Falange Española o Europa 2000 es mantenien en silenci. La intenció de la reunió era homenatjar els caiguts de la División Azul, al 78è aniversari de la batalla de Krasni Bor, on van morir 2.000 soldats espanyols.

Notícies relacionades

Segons una informació difosa per ‘El Español’, Isabel M. Peralta és dirigent d’una acabada de ressuscitar Sección Nacional Femenina i filla d’un exregidor del PP de Seseña (Toledo), que va militar en formacions d’extrema dreta i va arribar a ser cap de llista d’Espanya 2000 l’any 2004, segons va destapar una investigació de ‘Público’. Segons el seu perfil de Linkedin, estudia antropologia a la Universitat Complutense de Madrid des de l’any 2019.

Odi com a ‘modus vivendi’

Les declaracions de Medina Peralta han causat gran enrenou a les xarxes malgrat que l’acte, convocat per Joventud Patriota i sota la pancarta «Honor y gloria a los caídos», es va desenvolupar sense incidents, segons la mateixa Delegació del Govern. El seu perfil de Twitter, l’únic que pertany oficialment a la falangista, està ple de missatges de tall racista, homòfob i antisemita, i molts internautes han criticat que mentre la Justícia empresona el raper Pablo Hasél a aquesta feixista se li permeti impunement el discurs antijueu, homòfob i racista.