Projecte estratègic

Còrdova serà la seu de la base logística militar de l’Exèrcit de Terra

El Ministeri de Defensa tria la candidatura cordovesa per aglutinar la dotzena de centres distribuïts per tot el país

Còrdova serà la seu de la base logística militar de l’Exèrcit de Terra
2
Es llegeix en minuts

Còrdova ha aconseguit el que volia. La capital es convertirà en la base logística militar de l’Exèrcit de Terra, projecte a què aspiraven més d’una desena de ciutats i que consistirà a aglutinar en un macrocentre la dotzena de centres distribuïts per tot el país, segons publica ‘Diario de Córdoba’.

 El Ministeri de Defensa ha triat finalment la candidatura de Còrdova, presentada el dia 22 de gener per l’alcalde, José María Bellido, i una delegació en la qual hi va haver, entre d’altres, la consellera de Foment de la Junta, Marifrán Carazo; el rector de la Universitat de Còrdova (UCO), José Carlos Gómez Villamandos; el delegat del Govern de la Junta, Antonio Repullo; la vicepresidenta de la Diputació, Dolores Amo; i l’alcalde de La Carlota, Antonio Granados.

Des que l’alcalde va donar a conèixer al desembre que l’Ajuntament de Còrdova, en col·laboració amb la Universitat de Còrdova, presentaria la candidatura, han sigut molts els recolzaments aconseguits de tots els àmbits. Just abans de la presentació, aquest recolzament es visibilitzava amb un acte celebrat al saló de plens de l’ajuntament en el qual van ser presents els representants de totes les administracions, de la Confederació d’Empresaris de Còrdova (CECO), dels sindicats CCOO i UGT, del Consell del Moviment Ciutadà i de tots els grups municipals, que van ratificar aquest suport en una declaració institucional aprovada pel ple.

Proposta sòlida i solvent

De la reunió d’hora i mitja en la qual l’ajuntament va presentar davant Defensa la candidatura, els participants van sortir satisfets i convençuts que havien exposat una proposta sòlida i solvent, amb la qual havien deixat clars els avantatges que ofereix Còrdova per convertir-se en base logística de l’Exèrcit de Terra, que no són poques.

Notícies relacionades

En principi, els terrenys del Camí Vell d’Almodóvar, ubicats a El Higuerón, són els elegits per acollir-hi la base logística militar. Es tracta de 85,2 hectàrees, però hi ha possibilitat d’arribar a 120,33 en una futura ampliació, situades a prop de la terminal ferroviària, del Centre de Manteniment de Vehicles de Rodes número 2, del parc logístic i del parc Joyero, on hi ha el Centre d’Exposicions, Fires i Convencions, que es troba en obres. Per a indústries auxiliars hi ha sòl disponible al polígon industrial de la carretera de Palma, al de Villarrubia i al de serveis de Santa Marta. En un futur, n’hi haurà un altre més, l’I-4, i una nova carretera que uneixi la carretera de Palma (A-431) amb la de l’aeroport (N-437), la segona fase de la variant oest.

L’ajuntament va deixar a Defensa un dossier de 94 pàgines, dividit en cinc blocs, en el qual s’endinsa en les característiques de la ciutat, les bones comunicacions que hi ha amb altres bases i unitats militars, els terrenys oferts per al projecte, els recursos humans que pot aportar la província i tot el que pot brindar la UCO a aquesta iniciativa. L’informe remarca que la seva bona ubicació influirà en l’eficiència i en els costos de les operacions.

Temes:

Còrdova