Judici

La fiscalia manté la seva petició de més de tres anys de presó per a Cifuentes

  • L’expresidenta madrilenya va retirar al començar el judici el ‘pendrive’ amb la seva agenda per evitar que el coneguessin les acusacions

  • La fiscalia només modifica les seves conclusions perquè s’apliqui un atenuant major a Rosado per confessió

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La fiscal Pilar Santos Echevarría ha sol·licitat al tribunal que jutja l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes que la condemni a tres anys i tres mesos de presó per haver induït a falsificar l’acta del treball de final de màster que ella assegura que va realitzar a l’Institut de Dret Públic, associat a la Universitat Rei Joan Carles I, el 2012 tot i que no conserva cap prova que l’acrediti i l’única que semblava poder servir-li per a això, la seva agenda personal, va ser retirada per la seva defensa al començar la sessió aquest divendres.

Aquesta agenda, entregada en un ‘pendrive’ al començar la vista oral, va ser retirada per l’advocat de Cifuentes al declarar el president del tribunal, Luis Carlos Pelluz, que era obligatori, com es fa sempre llevat que la prova sigui declarada secreta, que també se li donés trasllat a totes les parts perquè el revisessin.

Notícies relacionades

L’única modificació realitzada per la fiscalia, que va seguir l’acusació que exerceix l’URJC, és aplicar l’atenuant molt qualificat de confessió a Cecilia Rosado, per a la qual ja sol·licitava 21 mesos de presó per la seva col·laboració amb la justícia. Ella va admetre davant el tribunal que va falsificar l’acta del TFM de Cifuentes per les pressions que va rebre el director de l’institut, el catedràtic Enrique Álvarez Conde, ja mort i de l’altra acusada, Teresa Feito, que era assessora de la Comunitat de Madrid. Feito també s’enfronta a una petició de tres anys i tres mesos de presó, com a inductora de la falsificació del document oficial.

El judici continuarà a finals de la setmana vinent que serà quan els advocats realitzin els informes en què basen la seva petició de pena o l’absolució, com reclama José Antonio Choclán, en nom de l’expresidenta madrilenya, que nega haver obligat ningú a falsificar un document per acreditar un màster del qual ja tenia el títol.