Chacón (PDECat): «La ciutadania no es mereix aquest Govern»

  • «Qui més ha parlat d’unitat és qui més ha dividit», assegura Marc Solsona, portaveu del partit

  • Joana Ortega denuncia la «incompetència» del Govern en la gestió de la pandèmia

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Al recinte de l’antic hospital de Sant Pau de Barcelona, la cap de llista del PDECat, Àngels Chacón, ha obert campanya electoral en un acte a l’aire lliure seguit per unes trenta persones. Chacón ha defensat l’espai polític del partit postconvergent davant el «desgovern» de JxCat i ERC. La candidata ha defensat també el «model de país» del partit hereu de CDC contra «els antisistema».

L’objectiu, segons la candidata, és que el PDECat sigui clau per superar la «paràlisi, les discrepàncies, la falta de coordinació, ¿de debò hem de prorrogar aquesta manera de fer política, de governar? La ciutadania no es mereix aquest Govern». «Tinguem orgull de partit», ha acabat, al capdavant d’una candidatura que segons les enquestes no obtindrà representació al Parlament.

L’exconsellera d’Empresa del Govern ha defensat «un país lliure col·lectivament però també individualment, que les famílies puguin escollir entre escola pública i concertada, abaixar impostos a classes mitjanes ofegades fiscalment, i el dret a la propietat privada davant una ocupació il·legal».

Promeses que porten «a la frustració»

Chacón ha defensat l’independentisme del seu partit davant la «repressió» de l’Estat. «Continuarem denunciant la repressió del bloc del 155, no normalitzarem aquesta repressió», ha assegurat. Però ha assegurat que algunes promeses «només porten a la frustració».

Missatge de Solsona a JxCat

De forma telemàtica han participat també diversos càrrecs territorials, com l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. «Qui més ha parlat d’unitat és qui més ha dividit; no n’hi ha prou amb proclames i simbolismes, sinó que fan falta propostes realistes que no enganyin, que no amaguin, amb objectius nobles, una realitat supercomplicada», ha etzibat amb relació implícita a JxCat.

Ortega, contra la «incompetència» de JxCat i ERC

Notícies relacionades

Ortega, contra la «incompetència» de JxCat i ERCLa número dos de la llista, l’exvicepreisenta i dirigent d’Unió Joana Ortega, ha defensat que al PDECat el separa «no la independència sinó la incompetència» respecte a ERC i a JxCat, en relació amb la gestió de la crisi sanitària, les residències o la falta d’ordinadors per als alumnes que no poden acudir als centres educatius. Ha carregat també contra el candidat socialista i exministre de Sanitat, Salvador Illa, parlant del «defecte Illa». Ortega ha promès «tornar a aixecar la persiana del país des de la centralitat del PDECat».

Prèviament, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha defensat el projecte del PDECat com el de les persones «òrfenes» de projecte polític. El de l’expresident Artur Mas, que ha descrit com «un visionari».