Vídeo del moment

Picabaralla entre Bou i un mosso al tall independentista de la Meridiana de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, va protagonitzar dissabte a la nit una picabaralla amb un agent dels Mossos d’Esquadra durant el tall independentista al trànsit de l’avinguda Meridiana. Bou tornava amb cotxe a Barcelona quan va topar amb el tall, moment en què va decidir baixar del vehicle i acostar-se als manifestants, segons el seu relat.

El regidor va gravar tota l’escena, uns vuit minuts en vídeo, amb el telèfon mòbil. Després d’acostar-se i gravar els manifestants, poc més d’una desena, Bou va ser objecte d’insults, alguns de «feixista». Llavors, es van acostar agents dels Mossos d’Esquadra per impedir que la cosa anés a més i «evitar la confrontació». El regidor, no obstant, respon als independentistes dient-los que ell no és ‘feixista’ sinó ‘empresari’.

A continuació, el mosso demana a Bou que es «retiri», cosa que indigna el regidor, que arriba a dir-li: «Jo a vostè no l’obeeixo, obeeixo la llei». En aquell moment els Mossos reclamen al regidor que s’identifiqui, cosa que enerva en un primer moment Bou, però després es tranquil·litza ràpidament.

Notícies relacionades

L’agent va assenyalar posteriorment a Bou que en cap moment l’havia instat a «marxar del lloc», sinó a «retirar-se» uns metres per evitar que la tensió creixés. Aclarides les coses, el regidor va desitjar sort als agents i va abandonar el lloc.

El comunicat dels populars que adjunta el vídeo remet a unes declaracions de Bou en què el regidor afirma que existeix «una clara connivència entre els Mossos i els 10 o 15 manifestants que cada dia perjudiquen Barcelona, els seus veïns i els comerços».