La judicialització del procés

La justícia belga torna a rebutjar l’extradició de l’exconseller Lluís Puig

  • El Tribunal d’Apel·lacions de Brussel·les reitera que el Tribunal Suprem no és òrgan competent per sol·licitar l’entrega

SLQ03  BRUSELAS (BELGICA)  12 02 2019 - (De izq a der) Los exconsellers catalanes y dirigentes independentistas Antoni Comin  Lluis Puig y Meritxell Serret participan en una manifestacion convocada este martes en el barrio europeo de Bruselas (Belgica) contra el juicio para determinar la responsabilidad penal de los doce dirigentes independentistas catalanes que ha comenzado en el Tribunal Supremo espanol  EFE  Stephanie Lecocq

SLQ03 BRUSELAS (BELGICA) 12 02 2019 - (De izq a der) Los exconsellers catalanes y dirigentes independentistas Antoni Comin Lluis Puig y Meritxell Serret participan en una manifestacion convocada este martes en el barrio europeo de Bruselas (Belgica) contra el juicio para determinar la responsabilidad penal de los doce dirigentes independentistas catalanes que ha comenzado en el Tribunal Supremo espanol EFE Stephanie Lecocq / STEPHANIE LECOCQ (Zeta_intramedia)

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les ha rebutjat aquest dijous l’extradició a Espanya de l’exconseller de cultura català, Lluís Puig, reclamat pel Tribunal Suprem per presumpta malversació de fons públics en relació amb el referèndum de l’1-O. La decisió no és definitiva i pot ser recorreguda en les pròximes vint-i-quatre hores per la Fiscalia belga davant el Tribunal de Cassació que només pot entrar a analitzar si hi ha hagut defectes de forma durant el procediment.

Notícies relacionades

«Segon tribunal de la tercera euroordre: no hi ha extradició», ha celebrat Puig reclamant el final de «la persecució ideològica» i «la repressió» i anunciant que «la lluita per la llibertat continua». La cort, segons ha explicat el seu equip d’advocats, ha confirmat la sentència del Tribunal de primera instància de Brussel·les del passat 7 d’agost que ja va considerar que el Tribunal Suprem no és la cort competent per reclamar l’extradició.

A més, segons ha explicat l’advocat Simon Bekaerts, la cort d’apel·lacions també ha justificat el rebuig de l’extradició per l’existència d’un «risc seriós de violació de la seva presumpció d’innocència». «És una nova victòria més i una victòria que ajuda els recursos que han de realitzar els presos al Constitucional espanyol i a les instàncies europees quan s’esgoti la via espanyola. És una valoració molt positiva», ha destacat l’advocat Josep Costa.