ESPOT DE CAMPANYA

Chacón felicita l’any amb un missatge com a ‘presidenta’

La candidata del PDECat insta a frenar la CUP per recuperar l’economia abans que la independència

1
Es llegeix en minuts

A l’estil del tradicional missatge de Cap d’Any dels presidents de la Generalitat, o el d’altres mandataris, com la cancellera alemanya Angela Merkel, la candidata del PDECat, Àngels Chacón, a les pròximes eleccions catalanes, ha enviat un missatge als seus seguidors d’allò més ‘institucional’.

Sòbria, sense més decorat que la senyera, sota els focus i amb dues càmeres centrades en ella, l’exconsellera d’Empresa i Coneixement a l’executiu de Quim Torra ha recorregut a guió presidencialista per recordar les difícils circumstàncies de l’any de la pandèmia. Com va fer el rei Felip VI, ha repassat les pèrdues, els dols, els confinaments –ella és de la Conca d’Òdena, el primer territori confinat a Catalunya– i ha demanat «més planificació, rectificació, claredat, coordinació i unitat» per al pròxim govern que surti de les urnes del 14-F.

Chacón ha reclamat un futur executiu «seriós, competent i sense divisions». El partit que rivalitza per l’espai polític de Junts per Catalunya, de Carles Puigdemont –aliat ara a Demòcrates de Catalunya, d’Antoni Castellà– i amb el Partit Nacionalista de Catalunya, de Marta Pascal, proposa primar la recuperació econòmica abans que perseguir la independència.

Notícies relacionades

En un altre espot de campanya, el PDECat, amb un transistor antic i estètica ‘Cuéntame’, es presenta com «els de tota la vida» i reivindica el paper de l’expresident Artur Mas davant les pressions de la CUP, que van exigir la seva sortida de la Generalitat per recolzar un govern independentista, i a qui promet tallar el pas. Tot això, entre referències a l’1 d’octubre, a les Diades massives i a l’objectiu últim de la independència.

«El cor et pot demanar una altra cosa, però necessitem reconstruir el país, l’economia i recuperar el prestigi de les nostres institucions. I això només ho poden fer els que ja ho han fet», afegeix. L’àvia pregunta qui són els que representen això, i una altra persona de la família respon: «els de tota la vida».