Polèmica pel positiu de Covid de l’exconseller Salvador Milà

  • L’AMB confirma que el director de Presidència de l’organisme va anar a treballar malgrat saber que s’havia contagiat
  • El càrrec de confiança de Colau nega els fets i afirma haver seguit tots els protocols sanitaris
Barcelona 23 05 2019   Primera Plan  Ada Colau en el  Recinte Modernita de St  Pau   Salvador Mila Fotografia de JOAN CORTADELLAS

Barcelona 23 05 2019 Primera Plan Ada Colau en el Recinte Modernita de St Pau Salvador Mila Fotografia de JOAN CORTADELLAS / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director de l’àrea de Presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Salvador Milà, es va saltar els protocols a seguir en cas de donar positiu de coronavirus, segons van confirmar fonts de l’organisme supramunicipal barceloní a aquest diari. Segons aquestes fonts, l’exconseller de Medi Ambient (en el tripartit i amb ICV) va acudir al seu lloc de treball dilluns, 14, malgrat saber, des de dissabte, dia 12, que havia donat positiu en un test. En l’actualitat, Milà, des de dimarts, 15, es troba confinat i no presenta símptomes de la malaltia. La mà dreta d’Ada Colau a l’AMB va negar a aquest diari haver anat a treballar aquest dilluns i va afirmar haver seguit «al peu de la lletra» totes les indicacions.

Milà, així mateix, va assegurar haver donat raó de tots els «contactes estrets» mantinguts en els dies previs a la detecció de la Covid-19 i va negar haver anat, el divendres 11, a la visita que diverses administracions van fer a l’estació de la Sagrera, a Barcelona, i on el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va exposar el nou pla d’inversions per a Rodalies. A més del ministre, a l’acte van anar Colau, alcaldessa i presidenta de l’AMB, i el conseller de Territori, Damià Calvet, entre d’altres. Fonts de l’Àrea Metropolitana van afirmar, així mateix, que Milà sí que havia acudit a l’esdeveniment i no havia traslladat els noms de les autoritats amb qui va parlar a les autoritats sanitàries.

Notícies relacionades

En conversa amb aquest diari, Milà va expressar la seva queixa per entendre que la qüestió transcendia la seva activitat professional i entrava de ple en la seva intimitat i la confidencialitat de les seves dades sanitàries.  

L’AMB és l’organisme que agrupa els 36 municipis del continu urbà barceloní i que agrupa 3,2 milions de persones. Salvador Milà va ser regidor i tinent d’alcalde a Mataró, entre 1979 i el 2003; conseller de Medi Ambient, entre el 2003 i el 2006 i diputat al Parlament entre el 2007 i el 2015.