AUDIÈNCIA NACIONAL

Processat l’advocat de Puigdemont per blanqueig del narcotràfic

  • La trama pretenia introduir a Espanya gairebé quatre tones de cocaïna

  • Entre els encausats figura Prado Bugallo, conegut com a ‘Sito Miñanco’.

27 03 2019 Gonzalo Boye (arxiu)  POLITICA

27 03 2019 Gonzalo Boye (arxiu) POLITICA / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge de l’Audiència Nacional María Tardón ha processat José Ramón Prado Bugallo, conegut com a Sito Miñanco, i 45 persones més, inclòs Gonzalo Boye, advocat dels expresidents catalans Carles Puigdemont i Quim Torra, per presumptes delictes de blanqueig de capitals en el si d’una organització criminal i presumptament procedent del narcotràfic.

La magistrada ha dictat ordre de processament en la causa en què s’investiguen dues operacions que pretenien introduir a Espanya gairebé quatre tones de cocaïna, així com la creació d’un entramat criminal per blanquejar els diners obtinguts amb la droga.

Fiances civils

Notícies relacionades

La resolució imposa diferents fiances per cobrir les eventuals responsabilitats econòmiques que poguessin derivar-se dels fets, i que ascendeixen a 131,5 milions d’euros en el cas de Sito Miñanco i 25 processats més per delicte contra la salut pública de substàncies que causen un greu dany.

A part d’aquest delicte, que podria haver sigut comès en el si d’organització criminal i d’extrema gravetat, Tardón atribueix als investigats, segons el cas, blanqueig de capitals; delicte continuat de falsificació de document oficial o tinença il·lícita d’armes.