Recurs rebutjat

El TC es trenca al declarar que els ultratges a la bandera no estan emparats en la llibertat d’expressió

  • Cinc dels 11 magistrats del Constitucional haurien donat l’empara el sindicalista gallec recurrent
  • La majoria entén que Fragoso va utilitzar expressions innecessàries per a la seva reclamació salarial
Esta ma ana se ha quemado una bandera espa ola en la Facultat d historia de la Ub en se al de protesta por el encarcelamiento de Franqui  8 de mayo de 2008  barcelona  Arnau Bach

Esta ma ana se ha quemado una bandera espa ola en la Facultat d historia de la Ub en se al de protesta por el encarcelamiento de Franqui 8 de mayo de 2008 barcelona Arnau Bach / ARNAU BACH

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El Tribunal Constitucional s’ha trencat en la deliberació sobre el recurs d’empara d’un sindicalista gallec, condemnat per ultratges a la bandera, per cremar-ne una d’Espanya durant una protesta salarial. Cinc dels 11 magistrats que el componen en l’actualitat han anunciat vots per mostrar que, segons la seva opinió, aquesta conducta sí que estava emparada en la llibertat d’expressió.

Notícies relacionades

La majoria ha entès que les expressions que va proferir el representant del sindicat Confederació Intersindical Gallega Pablo Fragoso durant les protestes en què va participar, consistents en «Aquí teniu el silenci de la puta bandera» i «S’ha de calar-li foc a la puta bandera», van ser innecessàries i no poden quedar emparades a la llibertat d’expressió. Afegeixen que no tenen relació amb les seves reivindicacions.

Els magistrats que són contraris a aquesta opinió són la vicepresidenta de l’alt tribunal, Encarnación Roca, i els seus companys Andrés Ollero, Cándido Comte-Pumpido, Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer. No és estrany que els tres últims o, almenys els dos, discrepin de la majoria del ple en diverses resolucions, però sí que mostrin la seva discrepància amb la majoria Roca i Ollero.