Reunió de la direcció del PP

García Egea: «Iglesias ha de néixer set vegades per fer part del que ha fet Joan Carles I per la democràcia»

  • El secretari general del PP eludeix parlar de la fortuna de l’emèrit i assenyala els imputats de Podem
  • Els morats creuen que una tornada de l’emèrit equivaldria a «riure’s dels ciutadans»
García Egea: «Iglesias ha de néixer set vegades per fer part del que ha fet Joan Carles I per la democràcia»
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«Que un senyor [amb referència a Pablo Iglesias] que va camí del Tribunal Suprem o que [Pablo] Echenique, que estan condemnats per no pagar impostos, vinguin a donar-nos lliçons, la veritat em resulta bastant irritant», ha denunciat aquest migdia Teodoro García Egea, secretari general del PP. Segons la seva opinió, «Iglesias ha de néixer set vegades per fer part del que ha fet Joan Carles I per la democràcia».

El número dos dels conservadors ha volgut «enviar un missatge de tranquil·litat als espanyols» perquè «els senyors de Podem no soscavaran els fonaments democràtics». García Egea també ha recordat que el responsable d’Organització dels morats, Alberto Rodríguez, està assenyalat pels tribunals i el seu suplicatori es votarà aquesta setmana al Congrés perquè el Suprem pugui continuar investigant-lo per «trepitjar» un policia.

García Egea ha respost així, tirant pilotes fora i atacant la formació morada, a les diverses preguntes de la premsa sobre si l’actitud de Joan Carles és «reprovable». «El PP recolza sense fissures Felip VI i la monarquia parlamentària que entre tots ens hem donat», ha repetit eludint fer referència als comptes opacs de l’exmonarca.

Notícies relacionades

Gairebé alhora, Isa Serra, portaveu d’Unides Podem, responia també als periodistes sobre l’emèrit. Serra ha insistit en la necessitat que s’investiguin en el Congrés el que considera les «activitats corruptes» de la monarquia espanyola com a institució i ha considerat que una tornada de Joan Carles a Espanya per Nadal equivaldria a «riure’s del conjunt dels ciutadans».

Podem va registrar divendres una petició per crear una comissió d’investigació sobre l’ús per part de l’ex cap d’Estat de targetes de crèdit opaques, un assumpte sobre el qual ara el PSOE, ha remarcat Serra, s’haurà de posicionar.