CAUSA JUDICIAL

El regidor de l’Hospitalet Cris Plaza renuncia al seu càrrec

El regidor es retira de la política municipal per «facilitar la investigació judicial sobre l’entitat privada Consell Esportiu»

El regidor de l’Hospitalet Cris Plaza renuncia al seu càrrec
1
Es llegeix en minuts

El regidor Cris Plaza ha presentat la seva renúncia al càrrec a l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat Núria Marín per «facilitar la investigació judicial sobre l’entitat privada Consell Esportiu», segons un breu comunicat emès pel consistori.

 

L’alcaldessa i també presidenta de la Diputació de Barcelona ha sigut imputada per la Policia Nacional fruit de la investigació d’una presumpta trama de desviació de subvencions públiques al Consell Esportiu municipal. L’origen

Notícies relacionades

El cas es remunta a febrer del 2020 quan el llavors regidor d’Educació de l’Hospitalet, Jaume Graells, informa a l’alcaldessa d’unes presumptes irregularitats en aquesta entitat, dedicada a la promoció de l’esport escolar i presidida en aquell moment per Cris Plaza. El cas va ser denunciat per Graells a la policia. Al juny, l’UDEF deté el director de l’entitat, Eduard Galí, el llavors regidor d’esports, Plaza, i al segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar.

El PSC no va reclamar l’acta als regidors imputats, però Plaza va dimitir com a responsable municipal d’Esports, tot i que va continuar com a regidor fins avui. Plaza, acusat de cobrar una suposada indemnització fraudulenta d’uns 47.000 euros quan va abandonar el Consell Esportiu, ha defensat la seva innocència des de l’inici de les investigacions.