EL LABERINT CATALÀ

El PP acusa el Govern de «negociar» presos per Pressupostos

Els populars censuren que Ábalos obri la porta a EL PERIÓDICO a indultar els líders del procés

undefined52594382 la vicesecretaria de pol tica social del partido popular  cu200306183424

undefined52594382 la vicesecretaria de pol tica social del partido popular cu200306183424 / Marta Fernandez Jara

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge el PP ha sortit en tromba a censurar les declaracions del ministre de Transport, José Luis Ábalos, que ha afirmat, al ser preguntat en una entrevista a EL PERIÓDICO pel possible indult dels presos del procés, que «tot gest de normalització a Catalunya és positiu». La portaveu popular en el Congrés, Cuca Gamarra, ha acusat el Govern de Pedro Sánchez de promoure indults «indignes» i de «negociar» presos per Pressupostos.

En concret, Ábalos s’ha mostrat partidari de tornar a la política per resoldre conflictes polítics i evitar recórrer a la justícia, assegurant que «tots els gestos que es facin per normalitzar i afavorir la convivència a Catalunya han de ser ben rebuts. Tornar als cursos de la política com a via per a la resolució dels conflictes exigeix judicialitzar el mínim».

Gamarra ha il·lustrat les seves paraules a Twitter amb el fragment del vídeo de l’entrevista d’Ábalos en aquest diari i ha remarcat: «Negociant presos per pressupostos. No només promouen indignes indults i reformes del Codi Penal per a delictes de sedició, sinó que demanen que els espanyols aplaudim els seus ‘gestos’». La portaveu popular ha reiterat que el seu partit preveu recórrer davant el Tribunal Suprem qualsevol concessió d’indult als presos de l’1-O.

Notícies relacionades

En el mateix sentit s’ha pronunciat el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, que en un altre tuit ha afirmat que Sánchez «està disposat a tot amb tal d’acontentar els seus socis separatistes». «Si el Govern no defensa l’interès general ho farà el PP», ha afirmat.

En l’entrevista, Ábalos defensa que «el Govern és procliu a generar un marc de normalització i de tranquil·litat per a Catalunya, que porti totes les dificultats d’ordre polític a l’àmbit del diàleg, de la convivència i de la normalitat, i no de la judicialització, que és la via per la qual opten altres».