Els arguments de la defensa per a l'absolució

Aquests són els moments més destacats de l'informe final de l'advocada de Trapero, Olga Tubau | Vídeos

L'Audiència Nacional absol Trapero i els excaps polítics dels Mossos per l'1-O

zentauroepp46836263 letrada de trapero190205105358

zentauroepp46836263 letrada de trapero190205105358 / Tania Tapia

1
Es llegeix en minuts

L’advocada defensora del major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís TraperoOlga Tubau, va defensar llargament en el seu informe final després de la conclusions definitives en el judici davant l’Audiència Nacional els motius pels quals considerava que tant Trapero com els altres exmembres de la cúpula policial catalana haurien de ser absolts dels càrrecs de sedició o desobediència als quals s’enfrontaven.

L’Audiència ha absolt tant Trapero com els excaps polítics de la policia autonòmica César Puig i Pere Soler pel paper que van tenir en el procés independentista a Catalunya durant la tardor del 2017, així com la intendenta Teresa Laplana.

video 3663392 / periodico

Mossos, Guàrdia Civil i  Policia Nacional, «ni junts, ni per separat, van poder complir el mandat» del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per impedir el referèndum unilateral de l’1-O, va argumentar la lletrada, que va insistir en el seu relat defensiu que o bé «va ser un fracàs policial davant el TSJC o un fracàs polític del qual es fa responsable els cossos policials», va remarcar. 

«No hi havia prou efectius als tres cossos per impedir-ho», va recordar a l’apuntar que fins a dos milions de persones van sortir al carrer a intentar exercir el vot, i va insistir en «el correcte funcionament dels Mossos és d’acord amb la Constitució Espanyola».

103bfa5a-b4e1-487c-93c3-309080d36806-hd-web / periodico

Notícies relacionades

El Ministeri Públic va començar acusant la cúpula dels Mossos per rebel·lió, però en la fase final del judici va rebaixar la seva acusació contra Trapero i els excaps polítics a sedició seguint el criteri marcat pel Tribunal Suprem en la seva sentència contra els líders del procés.

Així mateix, els fiscals van plantejar com a alternativa una condemna per desobediència, que tampoc ha sigut acollida pel tribunal de l’Audiència Nacional, que entén que s’ha d’absoldre tots quatre.