MOBILITZACIÓ ULTRA

12-O a BCN: Ofrena a Colom, benedicció a la Mare de Déu del Pilar i 'Cara al sol'

Entitats i partits d'extrema de dreta es concentren a Barcelona amb motiu del Dia de la Hispanitat

zentauroepp55379324 colon201012133739

zentauroepp55379324 colon201012133739 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entitats i partits d’extrema dreta, amb Vox al capdavant, s’han concentrat aquest dilluns al centre de Barcelona amb motiu del Dia de la Hispanitat. El monument a Cristòfor Colom ha sigut el punt neuràlgic de la jornada, en el qual han coincidit diversos grupuscles en una ofrena floral. Els clavells, configurats de manera que dibuixessin les barres de la bandera espanyola, s’han situat al costat d’una imatge de la mare de déu del Pilar, que ha sigut beneïda per un capellà. 

Els manifestants, uns 400 segons la Guàrdia Urbana, han entonat crits a favor del Rei, de la unitat territorial i de «Cristo Rey» en bucle. Pocs minuts després de l’inici de l’acte ha arribat un grup de membres del Front Nacional Identitari – Partit Nacional-Socialista Obrer Espanyol (FNI-PNSOE) que al finalitzar l’esdeveniment han cremat una estelada amb folis amb el rostre de l’expresident Carles Puigdemont estampat mentre cantaven el ‘Cara al sol’ i lluïen banderes franquistes. A l’acabar la crema han cridat «Sieg Heil», «Viva Franco» i «José Antonio Primo de Rivera». 

colon / periodico

Un altre grup ha lluït una pancarta demanant l’absolució dels ultres condemnats per l’assalt al Centre Cultural Blanquera de Madrid en la Diada del 2013, alguns d’ells, membres de La Falange.

Notícies relacionades

La cúpula de Vox, amb el candidat a la Presidència de la Generalitat Ignacio Garriga al capdavant, ha afirmat en declaracions els periodistes que és «especialment important» celebrar la jornada a Barcelona perquè «els separatistes durant moltíssims anys han intentat desposseir-nos d’aquesta Catalunya espanyola». «Vox donarà la batalla sense caserna, encapçalarà la nostra civilització, el nostre dret a sentir-nos catalans i espanyols a la nostra terra. Els separatistes no podran amb nosaltres», ha afegit. L’eurodiputat Jorge Buxadé ha celebrat que «catalans valents» hagin sortit al carrer en un acte de «rebel·lia cívica davant la màfia separatista».

Per la seva part, el líder de Somatemps, Javier Barraycoa, ha acusat el Govern Sánchez d’«els mesos de dol» i ha afirmat que la pandèmia del coronavirus «no ha fet més que evidenciar l’ànsia d’un Govern per destruir Espanya, aliant-se amb els que volen convertir-la en un paradís chavista i els que volen balcanitzar-la enfrontant a pobles que la història ja havia unit per sempre». «Davant aquest imminent perill, no hem de quedar impàvids, des del més profund de la nostra ànima, la consciència ens demanda donar el millor de nosaltres mateixos per redimir la pàtria de les seves calamitats», ha emfatitzat.