El Suprem investigarà el secretari d'Organització de Podem per atemptat contra l'autoritat

L'acusació es refereix a uns aldarulls ocorreguts el 2014 en una manifestació contra la LOMCE

La condició d'aforat del diputat morat deixa en mans del TS aclarir els fets ocorreguts

undefined32486324 podemos  we can  party deputy alberto rodriguez gestures whi200928165041

undefined32486324 podemos we can party deputy alberto rodriguez gestures whi200928165041 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El Tribunal Suprem ha obert una causa penal al secretari d’Organització de Podem, Alberto Rodríguez Rodríguez, al considerar que hi ha indicis que va poder cometre delictes d’atemptat contra l’autoritat i lesions durant una manifestació el 2014 a La Laguna (Tenerife). El dirigent morat va participar en una concentració en rebuig de la LOMCE en la qual hi va haver aldarulls entre els assistents i la policia. 

La sala penal del TS ha designat el magistrat Antonio del Moral per portar el cas després que el Jutjat d’Instrucció número 4 de San Cristóbal de La Laguna remetés el desembre del 2019 la informació pertinent al Suprem a causa de la condició d’aforat de Rodríguez. La documentació fa referència a un atestat de la policia de la Comissaria de La Laguna en la qual s’apunta que el diputat d’Unides Podem va cometre un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat. 

Notícies relacionades

Sobre aquests fets, el ministeri fiscal havia presentat escrit d’acusació sol·licitant la imposició d’una pena d’un any de presó pel delicte i un mes de multa. El jutjat d’instrucció canari ja havia acordat l’obertura del judici oral contra ell, però a l’acreditar la seva condició de diputat al Congrés, va acordar la nul·litat parcial de la interlocutòria en el que es referia a l’aforat.

Ara, està en mans del Suprem aclarir si Rodríguez va cometre algun delicte durant la manifestació contra la llei d’educació encapçalada pel conservador José Ignacio Wert. En la concentració, segons els atestats, es va increpar la policia i es van llançar tanques de seguretat contra els agents. El dirigent morat formaria part d’un grup de persones que van agredir els agents.