PER «ATACAR» EL REI

Casado exigeix el cessament de Garzón i sol·licitarà la reprovació d'Iglesias

El líder del PP remarca que la monarquia va ser votada «aclaparadorament» fa 40 anys, tot i que el que es va votar realment va ser la Constitució

casado / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del PP, Pablo Casado, ha exigit el cessament «immediat» del ministre de Consum, Alberto Garzón, i ha anunciat que proposarà al Congrés la reprovació del vicepresident Pablo Iglesias per «atacar el cap de l’Estat», el rei Felip VI.

En una intervenció telemàtica amb motiu de la clausura de l’Escola d’Estiu del PP d’Aragó, Casado ha avançat que demanarà també la compareixença de Pedro Sánchez perquè és «l’únic responsable» de tenir en el Govern un partit «imputat per finançament irregular, defensor de la tirania veneçolana, nostàlgic de la barbàrie comunista i aliat dels marmessors del terrorisme etarra i dels independentistes catalans», segons l’Agència EFE.

Ha assegurat que ni la Constitució, ni la monarquia, ni les lleis, ni l’oposició són el problema d’Espanya, sinó un Govern recolzat en aliances que l’«únic vincle reconeixible que tenen és obligar-nos a desfer el camí que hem recorregut junts des del 1976».

«Visca el rei i visca Espanya» 

En un discurs que ha finalitzat amb un «Visca el rei i visca Espanya», el líder dels populars ha recordat que la monarquia va ser votada «aclaparadorament» fa 40 anys [amb referència al referèndum de la Constitució del 1978, en què no es va votar només la monarquia, sinó la Carta Magna en el seu conjunt].

Casado ha afegit que la veu del seu partit serà «especialment clara» en la defensa de la Corona i de Felip VI, pel que representa per a «la continuació històrica de la nació».

Al seu judici, ser part de l’Executiu no proporciona «cap blindatge» per «atemptar contra les institucions», especialment quan s’ha promès el càrrec «amb lleialtat al rei».

En tot cas, ha responsabilitzat de tot això el president Sánchez perquè, «ell ha elegit els seus socis» i és qui els «consent» i els «instiga».

Negociació i indults

Casado ha acusat el president del Govern de negociar «la sobirania i la hisenda» amb «defensors del terrorisme, delinqüents i colpistes» enmig d’una crisi sanitària «sense precedents».

Ha preguntat, en aquest sentit, en què s’ha convertit el Govern perquè decideixi indultar condemnats per intentar «fer-nos estrangers al nostre propi país» i pretendre «privar-nos dels nostres drets per imposar la seva dictadura», amb referència als independentistes catalans presos.

«No podem dormir bé»

Parafrasejant el mateix Sánchez, ha afegit que «els espanyols no podem dormir bé amb aquesta calamitat de Govern», que pretén «canviar la història d’Espanya» per impulsar una «rectificació fallida d’una guerra civil que tots van merèixer perdre».

El Govern PSOE-Podem, ha continuat, s’aparta del model territorial d’Espanya i, sobretot, dels símbols constitucionals i dels llaços que uneixen els ciutadans, i el PP no ho acceptarà, ha advertit.

«Diàleg i generositat amb els deslleials»

Davant això, el PP assegurarà que el conjunt dels espanyols mantindrà el poder de decidir qualsevol canvi a la Carta Magna i que els qui hi atemptin en contra rebran «la pena que en justícia els correspongui».

«Alguna cosa funciona malament en un Govern quan el diàleg i la generositat són el premi que es reserva als deslleials», ha remarcat Casado, al que ha sumat que els populars no toleraran que Sánchez continuï «comprant més temps de la seva presidència al preu de la sobirania nacional i de la demolició de les institucions i de la unitat d’Espanya».

Fiscalia, TVE, CIS i CNI

Ha parlat també d’una «fosca enginyeria política» per generar un moviment de pressió pública, recolzament mediàtic i ocupació des de l’Executiu d’organismes clau com la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat, TVE, el CIS, el CGPJ o el CNI.

Un «pla», ha prosseguit, per treure de les institucions els actors polítics, socials i econòmics contraris a un projecte de «mutació» i d’«alteració democràtica» de la Constitució que «està passant ara».

Socialisme, nacionalisme i populisme

Davant això, ha erigit el PP com l’alternativa «democràtica i moderada» a un «nou socialisme» que està ja «entregat al pitjor nacionalisme i populisme de manera formal».

«Espanya s’ha de despertar» del «tràgic eclipsi moral» que viu, ha insistit Casado, que, no obstant, ha afirmat que «Pedro Sánchez passarà» i que la seva arribada al poder hauria sigut «molt fàcil» d’evitar a les urnes unint el vot, com ja van avisar.

Obstaculitzar els ajuntaments

Notícies relacionades

De la mateixa manera, ha acusat el Govern central d’«obstaculitzar» el treball dels ajuntaments i de responsabilitzar les comunitats autònomes de la seva «negligència» a l’hora de complir les seves obligacions legals.

En aquest sentit, ha aprofitat la seva intervenció davant els populars aragonesos per destacar el «referent» que ha suposat l’alcalde de Saragossa, Jorge Azcón, en la «rebel·lió cívica» contra el reial decret del Ministeri d’Hisenda sobre el romanent de les entitats locals, que ha definit com «l’atac més gran a l’autonomia municipal».