ACTE FUNDACIONAL

Abascal presenta Solidaridad: «El primer sindicat patriòtic i antiseparatista»

El líder de Vox mira de desmarcar-se de la creació de l'agrupació de treballadors per dotar-la d'independència

Carrega contra el Govern i contra Iglesias per estar controlat per les «màfies del narcotràfic» des de «llocs llunyans»

undefined54283353 pla mitj  del president de vox  santiago abascal  al ple ext200729110715

undefined54283353 pla mitj del president de vox santiago abascal al ple ext200729110715 / Congres dels Diputats

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«És el primer sindicat patriòtic antiseparatista a Espanya, el primer sindicat anticomunista i el primer sindicat contra les oligarquies corruptes», ha sentenciat Santiago Abascal sobre Solidaridad, l’agrupació de treballadors que ha impulsat Vox i que ha arrencat aquest dilluns. En un acte en el qual s’ha carregat durament contra l’actual Govern de coalició i contra UGTCCOO i patronal, el líder d’extrema dreta ha assegurat que la creació d’aquest sindicat –homònim a l’organisme que es va crear a Polònia per lluitar contra el comunisme als anys vuitanta– suposa un «acte històric» per acabar amb les màfies sindicals. 

Després de diversos mesos pregonant la posada en marxa de Solidaridad, Abascal ha aplaudit la «valentia» dels fundadors del sindicat, mirant de desmarcar-se de l’organització de treballadors per dotar-la de certa independència. «Vox no crea un sindicat, Vox dona suport a espanyols que han decidit crear un sindicat», ha matisat. A més, en aquest sentit, ha puntualitzat que «no sempre» estaran d’acord amb les posicions que adoptin però que els desitgen «el millor del món». 

El líder ultra ha estructurat tot el seu discurs entorn de la lluita que haurà de donar Solidaridad davant els sindicats «esquerrans de classe», «corruptesextremistes» i que defensen «interessos exclusivament ideològics» i contra el Govern que està «en mans de la màfia de la corrupció», «de màfies colpistes separatistes que determinen qui està en el poder», «en les màfies del narcotràfic dirigides des de llocs llunyans i que controlen la vicepresidència [de Pablo Iglesias]» i «de les màfies de la immigració il·legal».

Qüestions polèmiques

Notícies relacionades

El sindicat ha presentat les 12 mesures en les quals treballaran. Algunes molt polèmiques. Així, entre els seus plantejaments es pot trobar la intenció de prioritzar els treballadors residents a Espanya per a l’accés als llocs de treball, «limitant la immigració il·legal a les necessitats reals del mercat laboral i a la capacitat d’adaptació cultural de l’immigrant» i «facilitar la repatriació dels immigrants que no trobin feina». 

En la mateixa línia, afirmen que s’ha d’«acabar amb la immigració il·legal promoguda pel Govern al costat de determinades oeneges» que utilitzen l’immigrant com a mà d’obra esclava. A més, apunten a la necessitat d’acabar amb les subvencions per a sindicats i patronal.