crítica a la gestió de la crisi

Iceta: «Si algú ha arribat tard i malament ha sigut el Govern»

«Si no guanyem nosaltres hi haurà quatre anys més de retrocés», afirma el primer secretari del PSC

iceta / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit sobre les pròximes eleccions catalanes: «Si no guanyem nosaltres hi haurà quatre anys més de retrocés». «Volem solucions. No volem partits que aprofitin una crisi per fer avançar la seva agenda política partidista», ha dit aquest dissabte durant el seu discurs en la reunió interparlamentària del PSC, en què també ha fet balanç del curs polític.

Iceta ha acusat el Govern de «mala gestió i divisió interna», circumstàncies que segons la seva opinió impossibiliten que la Generalitat sigui eficaç davant la pandèmia del coronavirus a Catalunya.

En les pròximes eleccions catalanes, ha dit Iceta, Catalunya es juga «continuar amb una orientació política fracassada» o bé un canvi de rumb per al qual «un resultat magnífic, excepcional», seria «el camí més ràpid per aconseguir-ho»: «Catalunya pot ser un país millor. Necessitem un Govern millor».

«Un resultat electoral excepcional»

«Si tornen a sumar, malgrat aquesta divisió que tenen, malgrat el seu enfrontament, si tornen a sumar els independentistes es tornaran a posar d’acord per seguir amb aquest camí que no porta enlloc. Per tant, nosaltres hem de fer el possible per ser capaços d’encapçalar una alternativa diferent i per això ens fa falta un resultat electoral excepcional», ha afirmat Iceta.

«Estem farts de derrotes i frustracions, volem victòries i avenços, i ho aconseguirem. S’ha de posar per davant de tot la resolució dels problemes de la gent, pensant en el país sencer. Som la gran alternativa», ha dit.

Iceta ha assenyalat que els partits independentistes «estan intentant jugar a buscar la data que millor els convingui a uns o altres», si bé ha opinat que a Catalunya li hauria anat molt millor si s’haguessin celebrat eleccions el 12 de juliol, com al País Basc i a Galícia.

La gestió de la crisi

En la seva intervenció, el primer secretari del PSC també ha carregat contra la gestió que ha fet el Govern de la desescalada: «Després d’estar tres mesos queixant-se que el Govern d’Espanya ho feia tot tard i malament, [el Govern català] no va aprofitar aquests tres mesos per preparar-se per al que era obvi».

«Sempre deien que el Govern d’Espanya ho feia tot tard i malament sense comptar amb ningú, i en molt poc temps ha quedat acreditat que si algú ha arribat tard i malament, tenint més temps per preparar-se ha sigut el Govern de Catalunya», ha afirmat Iceta.

El líder dels socialistes catalans ha assenyalat que el Govern destaca «en derivar responsabilitats». «Ara ja no poden dir que són del Govern d’Espanya i per això ara sembla, diu la consellera [de Salut, Alba] Vergés, que la culpa és dels ajuntaments, que van a la seva. Sempre són capaços de trobar formes que els treguin a ells del mig», ha assenyalat.

Notícies relacionades

Iceta ha lamentat que el Govern tampoc estigui treballant en la via d’«establir els consensos i les complicitats» perquè Catalunya «surti guanyant» en el repartiment dels fons europeus per a la reconstrucció.

I en aquesta línia ha assenyalat que al llarg de la pandèmia ha sentit «enveja» de la Generalitat Valenciana «per la seva capacitat de gestió» i per «el lideratge de Ximo Puig», que ha sabut «guanyar-se l’autoritat i el respecte».