ACTUACIÓ DELS ANTIAVALOTS

Ferida una diputada de Vox en un míting amb incidents a Sestao

Rocío de Meer pateix un trau al cap a l'ésser impactada per un objecte en un acte que ha congregat desenes de simpatitzants del partit i diversos centenars d'antifeixistes

zentauroepp53901125 graf7829  sestao  bizkaia   26 06 2020   la diputada de vox 200626231404

zentauroepp53901125 graf7829 sestao bizkaia 26 06 2020 la diputada de vox 200626231404 / Miguel Tona

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta tarda el president de Vox, Santiago Abascal, ha intervingut en un míting electoral a Sestao que ha tingut lloc entre càrregues dels agents antiavalots de l’Ertzaintza en resposta als llançaments de diferents objectes per part de grups de radicals, un dels quals ha fet un trau al cap a la diputada d’aquest partit Rocío de Meer.

L’acte electoral es va iniciar a les 19.45 hores, un quart d’hora abans del previst, a la plaça de San Pedro, protegida amb un ampli desplegament policial integrat per al voltant d’un centenar d’agents antiavalots, segons l’agència Efe.

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, va condemnar l’agressió a la diputada a les xarxes socials.

Grups antifeixistes

Divendres diversos centenars de persones, convocades per grups antifeixistes a través de les xarxes socials, es van concentrar al voltant de la plaça per protestar per la presència del líder de Vox, i algunes d’elles van llançar pots de fum, pedres i ampolles, entre altres objectes, cosa que va desencadenar les càrregues policials, que es van estendre pels carrers pròxims al lloc del míting.

Els incidents es van prolongar una vegada conclòs l’acte, que va congregar mig centenar de simpatitzants de Vox.

Gairebé una hora a la plaça

Abascal, juntament amb el candidat per Biscaia, Nico Gutiérrez, i els simpatitzants de la formació van estar-se a la plaça prop d’una hora, mentre els agents de l’Ertzaintza van anar allunyant de la zona de sortida els manifestants, que no van deixar d’insultar els membres de Vox.

Cap a les nou de la nit, els membres de la formació ultra van abandonar la plaça de San Pedro i fortament escortats per l’Ertzaintza es van dirigir fins a un aparcament situat al costat de la comissaria de la policia basca a la localitat biscaïna, des d’on van sortir als seus cotxes, prop de les 22.00 hores.

Insults des del carrer i els balcons

En el recorregut a peu des de la plaça fins a l’aparcament, que es va prolongar durant una mica més de deu minuts i en què hi va haver moments de tensió entre manifestants i ‘ertzaines’, els càrrecs i simpatitzants de Vox van rebre insults des del carrer i els balcons, als quals van respondre amb crits de «llibertat».

Abascal, que va començar el seu discurs entre els crits dels manifestants, alguns dels quals van mostrar pancartes de recolzament als presos d’ETA, va agrair «la valentia» dels simpatitzants que es van acostar a la plaça.

Responsabilitza Urkullu de «qualsevol agressió»

També va donar les gràcies als que no han pogut passar per «el cordó policial que el departament de Seguretat ha utilitzat perquè no entrem i per mantenir a prop els que ens estan amenaçant», i va responsabilitzar el ‘lehendakari’, Íñigo Urkullu (PNB), «de qualsevol agressió, de qualsevol amenaça, de qualsevol ferida que pugui rebre qualsevol de les persones que són aquí presents».

Abascal es va dirigir als manifestants per acusar-los de ser «els fills dels que han acabat amb la vida de milers de bascos» i va carregar contra el departament de Seguretat i el PNB per haver permès «aquesta manifestació il·legal que hauria d’haver-se dissolt immediatament».

Abascal al míting de Sestao / efe

«Canalles. Mafiosos. Mala gent»

Notícies relacionades

Va negar que l’acte celebrat fos «una provocació» i va assegurar que Vox va anar a Sestao a exercir els seus drets polítics, «a dir que tenim llibertat i que només ens la podeu arrencar a trets, que és l’única manera que podeu acabar amb Espanya. Canalles. Mafiosos. Mala gent».

«Només exercim un dret. I estaria bé que sapigueu, per sempre, que allà on hi hagi un sol espanyol que confiï en Vox, allà hi haurà Vox per representar-lo i per no deixar-lo sol. I ho farem i sense demanar permís i sense demanar perdó a la mala gent i als proetarres», va afirmar Abascal entre els crits i insults dels manifestants.

Temes:

País Basc Vox