Rebaixada de cinc anys a un la petició de presó per ultratge a la bandera

Jordi Alemany està acusat d'accedir per la força a la delegació de la Generalitat a Girona amb motiu de les mobilitzacions pel primer aniversari de l'1-O

zentauroepp53722288 grafcat8109 girona 11 06 2020   jordi alemany  c   a su lleg200611174915

zentauroepp53722288 grafcat8109 girona 11 06 2020 jordi alemany c a su lleg200611174915 / David Borrat

1
Es llegeix en minuts
Efe

La fiscalia ha rebaixat de cinc anys a un la petició de presó per a l’acusat d’accedir per la força a la delegació de la Generalitat a Girona amb motiu de les mobilitzacions pel primer aniversari de l’1-O i despenjar la bandera espanyola.

L’Audiència Provincial ha jutjat aquest dijous per aquells fets Jordi Alemany, que afrontava aquesta sol·licitud d’un lustre de presó i una multa de 7.200 per desordres públics, ultratge, atemptat a agent de l’autoritat, lesions i danys.

Al final del judici la fiscal ha retirat les acusacions pels tres últims d’aquests delictes per entendre que «no consta» que causés desperfectes a l’edifici a l’entrar ni que participés en el forcejament que es va produir amb vigilants de seguretat.

Això ha provocat la rebaixa de la petició i la sol·licitud de «penes mínimes» que es concreten en un any de presó per desordres públics i una multa de 1.260 euros per ultratge a la bandera.

La fiscalia també ha retirat la reclamació de 3.638,31 euros d’indemnització pels desperfectes i les lesions.

Diversos agents dels Mossos que van participar en la vigilància del succeït el dia dels fets han situat Jordi Alemany, a qui coneixien d’altres mobilitzacions anteriors, en les protestes, però cap l’ha identificat com la persona que va despenjar la bandera.

La defensa ha demanat l’absolució i, en declaracions als mitjans de comunicació, ha assegurat que la fiscalia ha fet «un primer pas», tot i que entén que havia de retirar tota l’acusació.

El processat, que s’ha acollit al seu dret a no declarar, ha fet ús del seu torn d’«última paraula» per justificar el seu silenci en què considera il·legítim que el jutgin els tribunals espanyols «per un fet polític».

Notícies relacionades

«No em penedeixo ni del que he fet ni del que faré, tot és per un objectiu, per una república per a tothom, un poble lliure, independència i socialisme. La nostra lluita amb desobediència civil és per desgastar la maquinària de l’Estat», ha afegit.

A les portes del Palau de Justícia de Girona s’han reunit unes 250 persones en recolzament a l’acusat, entre les quals hi havia alguns investigats per les mobilitzacions del primer aniversari de l’1-O a Girona com els alcaldes de Celrà i Verges, Dani Cornellà i Ignasi Sabater, respectivament, tots dos de la CUP.