SENTÈNCIA

Torra, després de la decisió del Suprem: «Cap tribunal ni cap Estat» poden prohibir banderes

El Tribunal Suprem ha prohibit exhibir estendards no oficials a l'exterior dels edificis públics

abertran43586620 barcelona       02 06 2018        pol tica   un lazo amarill190311200000

abertran43586620 barcelona 02 06 2018 pol tica un lazo amarill190311200000 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dilluns que «cap tribunal ni cap Estat» poden prohibir banderes de llibertat com l’estelada i la bandera LGTBI o d’altres.

Ho ha dit responent a un altre usuari de Twitter que defensava aquestes banderes, arran de la sentència del Tribunal Suprem (TS) que veu incompatible el deure de neutralitat de les administracions i exhibir en edificis públics símbols com una bandera independentista canària, com era el cas.

Reaccions a Twitter

En el mateix sentit de Torra s’ha pronunciat el diputat de JxCat i vicepresident del Parlament, Josep Costa: «Van començar prohibint estelades i no vau protestar, perquè no éreu independentistes».

«Ara us prohibeixen la bandera LGTBI o la de qualsevol poble o causa amb la qual us vulgueu solidaritzar. I després les pancartes feministes, antiracistes o prorefugiats», ha lamentat en un tuit.

Notícies relacionades

La diputada de JxCat Gemma Geis també ha rebutjat la decisió, en un tuit en el qual ha escrit que aquesta sentència és «un motiu més per marxar».

La sala tercera del Tribunal Suprem ha declarat contrària a l’ordenament jurídic «la utilització, fins i tot ocasional, de banderes no oficials a l’exterior dels edificis i espais públics, encara que aquestes no substitueixin, sinó que es presentin, amb la bandera d’Espanya i les altres banderes legalment o estatutàriament instituïdes».