Vox rep permís per manifestar-se aquest dissabte amb cotxe per Madrid

La Delegació del Govern autoritza la mobilització ja que considera que no suposa un risc per a la salut pública

zentauroepp51578220 opinion abascal200510175406

zentauroepp51578220 opinion abascal200510175406 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Un mes després que es decretés l’estat d’alarma, davant la segona ampliació d’aquesta mesura extraordinària que havia d’aprovar el Congrés dels Diputats, Vox ja es va oposar frontalment al Govern. Va demanar la dimissió de tot l’Executiu, va anunciar una bateria de mesures legals per portarPedro Sánchez iPablo Iglesias davant de la Justícia i va carregar contra l’estat d’alarma. Ara, amb les protestes ciutadanes agafant força en diferents parts del país, els de Santiago Abascal han rebut permís per celebrar una manifestació dissabte que ve amb cotxe pels carrers de Madrid. Un pas més en la seva escalada d’atacs al Govern. 

Fonts del partit d’extrema dreta han confirmat que ja han rebut el vistiplau de la Delegació del Govern a Madrid, ja que es considera que no hi ha risc per a la salut pública. Durant els últims dies, diversos dirigents de Vox s’han esforçat per explicar que no suposarà cap perill de rebrot, ja que els participants aniran dins dels seus cotxes i, a més, se’ls demanarà que portin mascaretes. Els informes de la Conselleria de Sanitat, l’Advocacia de l’Estat i la Policia Nacional han avalat aquest plantejament. 

Notícies relacionades

Segons va explicar el portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, dimarts passat, la manifestació començarà a la plaça de Cibeles de Madrid, continuarà pel passeig de la Castellana fins a la plaça de Colón, després pujarà pel carrer Goya, agafarà el carrer Serranoi acabarà a la Puerta de Alcalá. El dirigent ultra va apuntar que qui vulgui podrà repetir el recorregut tornant a baixar cap a la plaça de Cibeles. 

Aquesta és la primera manifestació que autoritza la Delegació del Govern des que es va decretar l’estat d’alarma. Madrid, però, no serà l’únic escenari en què se celebraran aquestes mobilitzacions. Vox ha sol·licitat permís a totes les capitals de província d’Espanya. Només Catalunya i Castella i Lleó li han rebutjat les sol·licituds. No obstant, aquest dijous, el Tribunal Superior de Justícia de la comunitat castellanolleonesa ha autoritzat la convocatòria.